ČUDNA MISTERIJA: Astronaut SAD usred misije u kosmosu nestao – Vratio se 27 godina kasnije

Naša planeta okružena je potpuno neistraženim, prostranim svemirskim prostorom, koji poseduje neverovatnu količinu tajni i za jednu takvu tajnu saznaćete upravo sada!

Ovo je neverovatna priča koja govori o nestalom NASA-inom astronautu koji se vratio na zemlju 27 godina kasnije, nakon što se izgubio u svemiru.

U oktobru, 1973. godine, Majkl Smit je učestvovao u lansiranju nove letelice prerušene u još jedan satelit. Ova letelica, sa astronautoma, poslata je u svemir po nalogu Pentagona.

Prva tri dana leta, sve se odvijalo uobičajeno, ali onda je došlo do kvara sistema za manevrisanje i orijentaciju svemirske letelice. Uređaj je, zajedno sa pilotom, bio u zoni delovanja radijacionih pojaseva.

NASA je pripremala spasilačku akciju, ali odjednom je veza sa Smitom potpuno prekinuta. Pored Smitovih signala, u eteru su se čuli i neki neobični radio-zvuci, koji su u početku bili ignorisani.

Naknadna analiza snimljenih snimaka pokazala je da je izvor ovih zvukova verovatno u predelu sazvežđa trougla.

Zračenje, koje je bilo vrlo aktivno tokom Smitovog leta, vremenom je počelo da slabi, a zatim je potpuno nestalo.

Informacije o ovom lansiranju svemirske letelice bile su poverljive, astronaut je naveden kao mrtav tokom trenažnog leta, ali priča se nastavila 2000. godine, kada se misteriozni satelit ponovo pojavio na NASA-inim radarima, otkrio ga je astronom amater sa ostrva Fidži.

U orbiti, na nadmorskoj visini od 480 kilometara, zabeležio je nepoznato svemirsko telo i prijavio ga američkoj svemirskoj agenciji.

Početkom 2001. godine, svemirska agencija pokušala je da ukloni objekat iz orbite i kada je predmet pao na prihvatljivu visinu, tokom sledećeg leta spejs-šatla teret je bio fiksiran u transportnom odeljku i bezbedno dopremljen na zemlju.

Smit, pokazujući znake života, bio je u kokpitu. Astronaut je bio u nesvesti, a temperatura unutar broda bila je blizu apsolutne nule.

Američke specijalne službe odmah su klasifikovale podatke o incidentu i sve dalje informacije o spašenom astronautu bile su zabranjene.

To su u potpusnosti zvanične informacije, ali postoje i razne teorije u vezi sa tim kako je Smit mogao da preživi u svemiru 27 godina.

Većina ufologa, kao i ljudi koji šire teorije saglasni su da je to jednostavno nemoguće i na osnovu toga zaključuju da su Smita najverovatnije oteli vanzemaljci i da je 27 godina bio negde, bilo na njihovom brodu, bilo čak u drugoj dimenziji, gde su prostor i vreme prolazi potpuno drugačije.

Webtribune.rs