in

Zvezdina kasa olakšana za pet miliona

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Crvenu zvezdu sa pet miliona dinara, zbog saopštenja o suđenju. Drakonsku kaznu, od dva miliona dinara, moraće da plati i rukovodstvo kruševačkog Napretka.

Prvostepeni organ, iako na prvi pogled nije imao milosti, odlučio se za srednji nivo kazne. Prema Disciplinskom pravilniku FSS, predviđena globa za komentarisanje suđenja kreće se u rasponu od milion do deset miliona dinara.

U konkretnom slučaju, reč je o saopštenjima Crvene zvezde posle meča Spartak Ždrepčeva krv – Partizan, u kojima se na meti ljudi sa stadiona „Rajko Mitić“ našao i selektor Dragan Stojković. Rukovodstvo šampiona Srbije oglašavalo se dva puta u istom danu, kritikujući i rad sudijske organizacije. Podsetimo, crveno-belima je zasmetala odluka sudije Lazara Lukića da na intervenciju VAR sobe dosudi jedanaesterac za Partizan u finišu meča.

„Stradao“ je i Napredak, doduše, „samo“ za dva miliona, ali taj novac nije mala stavka za kruševački klub. Superligaš iz Lazarevog grada oglasio se posle meča sa TSC-om.

Kasnijim odlukama Sudijske komisije FSS, potvrđeno je da predstavnici Crvene zvezde i Napretka nisu ni imali valjano uporište za komentarisanje odluke arbitara.

Na narednoj sednici, biće kažnjen i Aleksandar Stanojević, šef struke Partizana, takođe, zbog izjava. Očekuje se pisano izjašnjenje trenera crno-belih u narednim danima.

Partizan je obavezan da plati Crvenoj zvezdi oštetu od 4,66 miliona dinara, zbog polomljenih i zapaljenih stolica na južnoj i istočnoj tribini u 166. “večitom derbiju”. Odbijen je zahtev za naknadu štete zbog uništenih čitača ulaznica. Zahtev je ocenjen neosnovanim.

Napokon, olakšana je i kasa Vojvodine za 100.000 dinara. Razlog – navijačka bakljada u meču sa TSC-om,  na novosadskom stadionu “Karađorđe”.