in

Zvezda prodala igrača za pola miliona evra

Zvezda prodala igrača za pola miliona evra

Austrijski bundesligaš LASK kupio je Ibrahima Mustafu. Crvenoj zvezdi, prema ugovoru, pripašće obeštećenje od pola miliona evra.

Posao je dogovoren pred zatvaranje zimskog prelaznog roka u Austriji.

Prema slovu ugovora, crveno-belima sledi zagarantovanih pola miliona evra, plus 15 odsto od naredne prodaje. U osnovi obeštećenja, predviđeni su i bonusi, u zavisnosti od Mustafinog učinka u Austriji.

Krilni napadač iz Gane, iako je bio tri godine član Crvene zvezde, nije se naigrao na stadionu „Rajko Mitić“. Dane je provodio na pozajmicama, u Zlatiboru, Radničkom iz Sremske Mitrovice i Novom Pazaru. Tek se jesenas izborio za ravnopravan status prvotimca i u 12 utakmica upisao dve asistencije u crveno-belom dresu.

Odlazak u Austriju, u tabor ekipe iz Linca, čiji rejting poslednjih godina očigledno raste, biće nova etapa u karijeri Ibrahima Mustafe. LASK je u decembru već pazario u Srbiji, iz Čukaričkog se u Austriju odmetnuo Jovan Lukić.

Istovremeno, Crvena zvezda nastavlja „provetravanje“ igračkog kadra. Poslednjih dana, redove šampiona Srbije napustili su Zoran Popović, Radovan Pankov, Seku Sanogo i Nemanja Motika.

Svi, na šest meseci oročene pozajmice, Mustafa jedini uz obeštećenje…

Tagovi