in

Zvezda odgovorila Partizanu, ne želi promenu termina

Zvezda odgovorila Partizanu, ne želi promenu termina

Nastavlja se licitiranje datumima kada je odigravanje prvog “večitog derbija” u 2023. godini u pitanju. Generalni direktor Partizana Miloš Vazura izrazio je da crno-beli nisu za promenu datuma jer bi im to naškodilo u Ligi konferencije, a oglasili su se i iz Ljutice Bogdana.

Miloš Vazura je rekao da se Partizan protivi promeni termina, budući da će ga ona staviti u podređeni položaj.

*Vazura: Mi jedini igramo Evropu, ne želimo da menjamo termin

„Na osnovu godišnjeg rasporeda kalendara takmičenja FSS 24. kolo Superlige Srbije je zakazano za 1. mart. Termin redovnog kola prema godišnjem rasporedu i javnim podacima objavljenim od strane Superlige i FSS je 1. mart . Za eventualno pomeranje termina meča je neophodna saglasnost oba tima.

Crvena zvezda nije saglasna sa eventualnom izmenom termina utakmice pre svega zbog činjenice da su karte već puštene u prodaju prema definisanom terminu, da se očekuje veliki broj navijača iz inostranstva koji su već bukirali letove i hotele, kao i da će brojni Zvezdini navijači dan posle derbija biti na utakmici Evrolige u košarci koju Crvena zvezda igra u Minhenu.

U fudbalu je praksa da se utakmice igraju na svaka tri dana, što je ustalom bio slučaj mnogo puta i sa našim klubom. Svako drugo tumačenje je zamena teza i netačno informisanje javnosti“, stoji u saopštenju prvaka Srbije.“

Tagovi