in

“Vlahović? Za Ronaldov nivo potrebna je izuzetna mentalna snaga…”

Napadač srpske reprezentacije Dušan Vlahović nastavlja sa izuzetnim partijama otkad je iz redova Fiorentine pojačao Juventus – bio je dvostruki strelac u trijumfu „Stare dame“ nad Empolijem u subotu, a posle meča o njegovom nastupu govorio je i trener ekipe Masimilijano Alegri. On je dobio pitanje da uporedi nasupe torinskog velikana sa Vlahovićem u timu u odnosu na period kada je „sedmicu“ Juvea nosio petostruki osvajač Zlatne lopte Kristijano Ronaldo.

Srbin je trenutno najbolji strelac Serije A sa 20 pogodaka, jednim više od Ćira Imobilea iz Lacija.

„Vlahović je veoma važan igrač za nas – ima karakter, kao i karakteristike koje u timu do sada nismo imali. Odmah se vidi da je ovo momak koji je željan učenja i koji ima pravi stav. Veoma se dobro kretao protiv Empolija, to je velika prednost za nas – kada nije statičan u sredini“, izjavio je Masimilijano Alegri.

Igra li Juve bolje sa Vlahovićem nego što je igrao sa Kristijanom Ronaldom?

„Ne mislim da mogu da se porede – Ronaldo je ostvario toliko uspeha, a Vlahović je tek na startu karijere. Jedna dobra utakmica nije dovoljna, za Ronaldov nivo neophodna je izuzetna mentalna snaga, a Dušan je tek na startu svog putovanja“, kazao je trener Juventusa.

Juventus je četvrti na tabeli Serije A sa 50 bodova, sedam manje od lidera Milana. Naredni meč „bjanko-neri“ igraju u Torinu šestog marta protiv Specije.

Tagovi