in

“Vlahović? Za Ronaldov nivo potrebna je izuzetna mentalna snaga…”

“Vlahović? Za Ronaldov nivo potrebna je izuzetna mentalna snaga…”

Napadač srpske reprezentacije Dušan Vlahović nastavlja sa izuzetnim partijama otkad je iz redova Fiorentine pojačao Juventus – bio je dvostruki strelac u trijumfu „Stare dame“ nad Empolijem u subotu, a posle meča o njegovom nastupu govorio je i trener ekipe Masimilijano Alegri. On je dobio pitanje da uporedi nasupe torinskog velikana sa Vlahovićem u timu u odnosu na period kada je „sedmicu“ Juvea nosio petostruki osvajač Zlatne lopte Kristijano Ronaldo.

Srbin je trenutno najbolji strelac Serije A sa 20 pogodaka, jednim više od Ćira Imobilea iz Lacija.

„Vlahović je veoma važan igrač za nas – ima karakter, kao i karakteristike koje u timu do sada nismo imali. Odmah se vidi da je ovo momak koji je željan učenja i koji ima pravi stav. Veoma se dobro kretao protiv Empolija, to je velika prednost za nas – kada nije statičan u sredini“, izjavio je Masimilijano Alegri.

Igra li Juve bolje sa Vlahovićem nego što je igrao sa Kristijanom Ronaldom?

„Ne mislim da mogu da se porede – Ronaldo je ostvario toliko uspeha, a Vlahović je tek na startu karijere. Jedna dobra utakmica nije dovoljna, za Ronaldov nivo neophodna je izuzetna mentalna snaga, a Dušan je tek na startu svog putovanja“, kazao je trener Juventusa.

Juventus je četvrti na tabeli Serije A sa 50 bodova, sedam manje od lidera Milana. Naredni meč „bjanko-neri“ igraju u Torinu šestog marta protiv Specije.

Tagovi