in

Verovali smo i kad smo znali da laže

Verovali smo i kad smo znali da laže

U Zagrebu se održava komemoracija posvećena legendarnom Miroslavu Ćiri Blaževiću na kojoj se okupilo mnogo fudbalskih legendi želeći da mu odaju poslednju počast.

Hrvatska se oprašta od jednog od najvećih fudbalskih trenera. Autor je velikih uspeha, a pre svega Dinamove titule iz 1982. godine i bronzane medalje sa reprezentacijom Hrvatske na Svetskom prvenstvu 1998. godine.

Ćirin sin i imenjak, Miroslav Blažević, zahvalio se državnom vrhu na pismima poslatim porodici kao i medicinskom osoblju u Merkuru i na Rebru.

“Mi smo ovde da slavimo njegov život. Njegov život je bio prekrasan. Ostvario je svoje snove, ostvario je naše snove. Tata, meni je privilegija bila da budem tvoj sin i uz tvoju karijeru da budem uz tebe i upoznam sve ove divne ljude i dogodovštine i sve lepo što si nam uspeo dočarati i doneti. Ja mogu samo biti srećan jer imam jednu veliku porodicu ispred mene, a mi smo svi njegovi sinovi”, rekao je Blažević i nastavio:

N1

“Moj otac je bio čovek koji je imao veliku ljubav prema svima i delio je tu ljubav bez ikakvih kompromisa. Nije imao predrasuda prema nikome, boju kože, rasu, sve je volio. Obožavao je ljude i delio je ljude koliko god je mogao”, rekao je.

Zanimljiv govor je održao Blaževićev nekadašnji učenik Igor Štimac.

“Dobrodošao, sine. Kažu da si za**ban tip, da te se pripazim”, rekao mi je, a ja nisam znao kako da odgovorim… a onda stisak ruke postaje jači te mi je rekao gotovo tepajući:

„Ili ćeš biti moj pozitivan lider ili te neće biti! Deset sekundi mu je trebalo da me potpuno osvoji i da me ima u potpunosti“, rekao je Igor Štimac, pa potom nastavio:

“Verovali smo mu kad govori istinu i kada smo znali da laže. Toliko smo bili spremni da ga pratimo” citirao je Štimac izjavu saigrača Slavena Bilića.

“Niko nije mogao da mu odoli. Imao sam sreću da sam 2005. godine uspeo da ostvarim njegovu želju i dovedem ga u naš klub Hajduk”, rekao je Štimac.