UEFA pokrenula postupak: Arnautovića čeka stroga kazna?

UEFA je zvanično otvorila istragu protiv reprezentativca Austrije Marka Arnautovića, zbog incidenta koji se dogodio na utakmici njegovog tima sa Severnom Makedonijom.

Austrija je savladala Severnu Makedoniju 3:1, a posle utakmice najviše se pričalo o ‘sukobu’ Arnautovića i Ezdžana Alioskog.

„U skladu sa Članom 31 (4) Disciplinskih propisa UEFA, imenovan je etički i disciplinski inspektor, koji će voditi istragu o incidentu u kome je učestvovao Marko Arnautović tokom meča Evropskog prvenstva između Austrije i Severne Makedonije“, navodi se u saopštenju i dodaje da će dodatne informacije biti naknadno objavljene.

Podsećamo, Arnautović je postigao gol u 89. minutu, posle čega je navodno na nacionalnoj osnovi vređao makedonskog reprezentativca Alioskog.

Austrijski reprezentativac se potom izvinio i istakao je da nije rasista.

Inače, ukoliko se potvrdi da je bilo reči o uvredama na rasnoj ili etničkoj osnovi, Arnautović bi mogao da bude kažnjen i suspenzijom na 10 utakmica.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

Tagovi