in

“UEFA ne traži obaveznu vakcinaciju, već samo reciprocitet PCR testiranja”

Ranije u toku dana direktor FK Partizan Miloš Vazura objavio je da je UEFA donela odluku da će samo vakcinisani igrači moći da uzmu učešće u takmičenjima pod pokroviteljstvom UEFA. Tu informaciju demantovao je predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije Mirko Poledica.

Poledica je na svom Tviter nalogu napisao sledeću poruku:

– Danas je direktor FK Partizan M. Vazura, slagao i uznemirio javnost i igrače, da igrači koji nisu vakcinisani neće moći da igraju utakmice u UEFA takmičenjima. Takva odluka NE POSTOJI. UEFA je danas objavila odluku, kojom predviđa recipročno testiranje i dodatne obaveze – napisao je Poledica i ostavio dokument UEFA oko COVID-19 protokola

Kao što se iz samog dokumenta može videti novina u odnosu na ranije COVID-19 protokole je da se uvodi reciprocitet kada je PCR testiranje u pitanju. To znači da ako jedan tim ide u zemlju gde je obavezan PCR test, onda u revanšu tim koji gostuje treba kompletno da se testira PCR testom, bez obzira da li je u toj zemlji obavezno PCR testiranje. To je urađeno da bi se obezbedio jednak tretman za oba tima.

Partizan u šesnaestini finala Lige Konferencije igra protiv Sparte iz Praga 17. i 24. februara.