in

UEFA ipak zabranila zastavu „Velike Mađarske“

UEFA ipak zabranila zastavu „Velike Mađarske“

UEFA, ipak, nije dozvolila zastavu “Velike Mađarske” koja je podigla buru, tvrde Rumuni.

„UEFA nije odobrila i neće dozvoliti isticanje simbola koje spominje Mađarski fudbalski savez na utakmicama organizovanim na evropskom nivou. Smatramo da je Fudbalski savez Mađarske pogrešio što je ovo saopštenje objavio, jer isticanje ovih simbola predstavlja odstupanje od odredbi Disciplinskog pravilnika UEFA (poruke provokativnog i/ili političkog sadržaja), a FRF će svakako obavestiti disciplinske komisije, po potrebi“, stajalo je u objavio Fudbalskog saveza Rumunije.

FS Rumunije je tako javno poručio da je FS Mađarske lagao i zapretio prijavom ukoliko dođe do bilo kakvih zastava „Velike Mađarske“. FS Mađarske je odbio da se oglasi za medije u ovoj zemlji i poručio da su „sve što su imali rekli u saopštenju u utorak“.

Šta je pisalo u saopštenju?

„MLSZ je zatražio jasnu odluku od UEFA i FARE u vezi sa dozvolim za prikazivanje istorijskog simbola. Prihvatajući naše argumente, ove dve organizacije su priznale da ovde nema rasističkog ponašanja. Međutim, to se ne odnosi na dodatne simbole i natpise, kao i pesme navijača“, navodilo se u saopštenju FS Mađarske.

Sporna mapa predstavlja nekadašnju teritoriju tkz. VElike Ugarske , čiji delovi danas pripadaju Srbiji, Sloveniji, Rumuniji, Ukrajini, Hrvatskoj, Slovačkoj i Austriji.

Tagovi