in

Turčin Meler sudi Srbija – Luksemburg

Turski arbitar Halil Umut Meler sudiće duel Srbije i Luksemburga, u subotu od 18 časova, na stadionu „Rajko Mitić“.

UEFA je poverenje ukazala arbitru druge kategorije, četvrtu godinu nosiocu FIFA znaka. Zanimljivo, susret na stadionu „Rajko Mitić“ biće tek šesti reprezentativni, u karijeri Umut Melera. Sudio je po jedan prijateljski (Mali – Gana), kvalifikacioni (Rumunija – Farska Ostrva) i tri meča u okviru Lige nacija (Danska – Island, Andora – Letonija i Kazahstan – Gruzija). Praktično, posle dve i po godine vodiće meč u kvalifikacijama za mondijalsko takmičenje.

Umut Meler debitovao je kao internacionalac 29. juna 2017. i to u – Srbiji. „Srećne ruke“ bio je fudbalerima novosadske Vojvodine u duelu sa slovačkim Ružomberokom (2:1). I ove sezone delio je pravdu klubu iz Srbije, našao se na centru stadiona u Almatiju, gde je gostovala Crvena zvezda (1:2).

Utakmicom u Beogradu, arbitar rođen 1986. upisaće 29. međunarodni meč. Zenit u dosadašnjoj karijeri dostigao je decembra prošle godine, debijem u Ligi šampiona. UEFA je tada Meleru poverila susret Mančester sitija i Olimpika iz Marselja (3:0). Našao se i šest puta na centru u mečevima Lige Evrope.

Na beogradskom debiju, uz Melera, biće i tandem saradnika sa zastavicama – Mustafa Eisoj i Kevdet Komurčuouglu. Poslove četrtog arbitra obavljaće Arda Kardešler. Mesta u VAR sobi rezervisana su za Abdulkadira Bitigena i Metea Kalkavana.

Utakmicu Srbija – Luksemburg, u subotu od 18 časova, prenosiće Nova S.

Utakmice reprezentacije Srbije ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)