in

Sudija iz Kraljeva dobio “kolegu” u Egiptu

Sudija iz Kraljeva dobio “kolegu” u Egiptu

Sećate li se sudije Stefana Lazovića iz Kraljeva?

U septembru prošle godine suija iz Kraljeva dospeo je u centar pažnje kada se na društvenim mrežama pojavio snimak zanimljivog detalja sa utakmice kraljevačke Međuopštinske lige, Popovići Vrnjci – Apolon 2018.

Lazović je tokom utakmice, kako bi proverio jednu situaciju koju su navijači smatrali sumnjivom, zaustavio meč, uzeo mobilni telefon jednog od navijača i izvršio VAR proveru…

To ga je koštalo skidanja sa liste sudija, a tako je prošao i njegov kolega u Egiptu Mohamed Faruk koga je Fudbalski savez Egipta suspendovao na nedređeno vreme.

Ranije ovog meseca, Faruk je bio sudija na meču Sueza i Al-Nasra.

Vodio je Suez 1:0 kada je u samom finišu meča gostujući tim došao do izjednačenja. Igrači domaćina su tvrdili da je gol postignut rukom, a sudija je sve proverio na telefonu jednog navijača.

Dao je Faruk sebi vremena za ovu proveru pre nego što je poništio gol gostiju, a zatim je odredio nadoknadu od 15 minuta. Domaći su na kraju slavili 3:1.

Sudiju je sa terena morala da izvede policija jer su navijači Al-Nasra pokušali da dođu do njega uz ozbiljne pretnje i povike.

Stav Internacionalnog Borda je da sudije mogu da koriste sve raspoložive zvanične snimke kako bi, ako VAR ne pomaže ili ga nema, ustanovio šta se desilo u odrđenoj situaciji koju može da smatra sumnjovom. To svakako ne podrazumeva snimke sa mobilnih telefona navijača sa tribina.