in

Srbija minimalnim rezultatom dobila Mađarsku

Fudbaleri Srbije pobedili su Mađarsku u prijateljskoj utakmici u Budimpešti rezultatom 1:0.

Orlovi su na rezultatski dobar način započeli pripreme za Svetsko prvenstvo u Kataru, iako su bili daleko od visokog nivoa igre.

Preloman momenat dogodio se u 35. minutu kada je defanzivac domaćih Zolt Nađ postigao autogol. Udarac Aleksandra Mitrovića zaustavio je golman Peter Gulaši, lopta se odbila od noge Nađa i celim prečnikom završila iza gol linije.

Posle pregledavanja VAR snimka, sudija je pokazao na centar. To je, ispostavilo se, bio i jedini gol na Puškaš areni.

Može i mora ekipa Dragana Stojkovića mnogo bolje od prikazanog u glavnom gradu severnog suseda.

Nijednog trenutka Orlovi nisu došli do pas igre i prepoznatljivog stila, koji ih je krasio tokom kvalifikacija, uprkos tome što su od starta igrali u praktično najjačem sastavu.

Mučili su se u izgradnji akcija, napadi su često završavani u početnoj fazi, kao posledica pogrešnih pasova, pa je za celu utakmicu stvorena samo jedna prava šansa. Nju je propustio Mitrović sredinom drugog poluvremena kada je izbio jedan na jedan sa Gulašijem, ali šutirao preblizu golmana Mađara.

Još jednu polušansu propustio je Nemanja Radonjić, a zanimljva situacija viđena je i posle jednog prodora srpskog krila i povratne lopte u sredinu. Nađ je vukao i oborio Mitrovića u šesnaestercu, ponovo se gledao VAR, ali Srbiji nije dosuđen jedanaesterac. Utisak je da sudija trebalo da pokaže na belu tačku…

Na drugoj strani, Piksija može radovati dobra igra u defanzivi, koja je delovala prilično sigurno na čelu sa Matijom Nastasićem i Milošem Veljkovićem.

Mađarima nije dozvoljen veliki broj pokušaja. U par navrata su zapretili udarcem sa distance, pre nego što su najbolju šansu propustili u nadoknadi. Šefer je najpre pogodio stativu, da bi zatim Soboslaj promašio prazan gol i tako propustio priliku da svoj tim spase poraza.

Srbija 29. marta gostuje Danskoj u Kopenhagenu.