in

Skudeto na pola puta do Vezuva: Napoli razbio Juve

Skudeto na pola puta do Vezuva: Napoli razbio Juve

U derbiju 18. kola Serije A, duelu dve prvoplasirane ekipe Napoli je na stadionu Dijego Armando Maradona savladao Juventus 5:1.

Ne samo što ima +10 u odnosu na najbliže pratioce. Već Napoli toliko igra na višem nivou od ostatka lige da bi sve, osim osvajanja Skudeta, trećeg u klupskoj istoriji, prvog od 1990. bilo ogromno iznenađenje.

Jer šta reći kada pod Vezuv dolazi Juventus u seriji od osam ligaških pobeda, a prođe na terenu od strane mašinerije Lućana Spaletija kao da je u pitanju četvrtoligaš? Doduše, sada se jasno vidi da je serija Juventusa ipak pre bila plod odličnog rasporeda (jedini jači meč bio protiv Intera) nego nekog napretka u igri ekipe Masimilijana Alegrija, koji je ispostavlja se, nepostojeći.

Napoli je posle 39 minuta vodio 2:0 zahvaljujući tandemu Osimen-Kvaraškelija, za koje Stara dama nije imala nikakvo rešenje. Prvi je na asistenciju drugog zatresao mrežu u 14. minutu, a onda su se uloge zamenile u 39. minutu.

Anhel di Marija je tri minuta kasnije uspeo da prepolovi zaostatak i dao je nadu da bi Juventus mogao do pozitivnog rezultata u drugom delu. Nada je bila lažna, a brzo ju je raspršio Rahmani, koji je na novu asistenciju Kvaraškelije u 55. minutu vratio dva gola prednosti.

Usledilo je poniženje. U 65. minutu Osimen drugim golom, na treću asistenciju Kvaraškelije diže na 4:1. A konačan rezultat, neverovatnih 5:1 postavio je u 72. minutu Eljaf Elmas, za veliki slavlje Napolitanaca.

Tagovi