in

Sedmorica „mahača“ pala na testovima znanja

Testove provere teorijskog znanja, proteklog vikenda u Staroj Pazovi, nisu položila čak sedmorica „mahača“, potvrđeno je Sport klubu iz više izvora.

„Pala“ su dvojica predstavnika starije garde i petorica debitanata na superligaškoj sudijskoj listi.

Od „starih“ kadrova testove nisu položili Nišlija Oliver Petrović i Subotičanin Matija Olajoš Nađ. Iako je ljubazno zamolio za uvid u rezultate testa, Petrović, ipak, nije ispunio minimum od 15 tačnih odgovora. Zato neće biti delegiran u prvim kolima prolećnog dela sezone. Isti je i status Olajoš Nađa.

Znatno lošije znanje, na poslednjem testu pred nastavak šampionata, pokazale su mlađe pomoćne sudije – letos tek pristigle na terene od Subotice do Surdulice. Predsednik Sudijske komisije FSS, Dejan Filipović, u narednih 30 dana, neće moći da računa na Nišliju Nikolu Antića, Vrbašanina Nikolu Rijaveca,Beograđane Nenada Radoičića i Ivana Krstića i Novosađanina Petra Radića.

„Mahač“ Nikola Antić zaslužio je usput i naslov fenomena sudijskog esnafa. Posle letnjeg, „pao“ je i na zimskom ispitu i dobrim delom ugrozio sopstvenu poziciju u prvoj grupi takozvane „B“ liste. Sličan primer, poslednjih sezona, nije viđen u fudbalskoj Srbiji.

Testove provere fizičke spremnosti položili su svi kandidati.

Sedmorica „palih“, u narednih 30 dana, imaće još jednu priliku da polože ispite, automatski i budu uključeni u superligaško takmičenje. U slučaju da neko od njih ne prođe novu proveru znanja, biće izbrisan sa liste sudija za aktuelnu sezonu.

Na takozvanoj „A“ listi nije bilo promena. Glavne sudije položile su oba testa, bez izuzetka. Brigu o regularnosti vodiće 19 pištaljki, šest u elitnoj i 13 u takozvanoj prvoj grupi. Spisak na „B“ listi spao je na 25 prezimena.

Superligaško takmičenje nastaviće se u subotu, utakmicama 22. kola. Prvi će na teren fudbaleri Radničkog 1923 i novosadskog Proletera. Početak utakmice na kragujevačkom stadionu „Čika Dača“ zakazan je za 13 časova.