in

Sahranjen Ivica Osim

Ivica Osim, legendarni jugoslovenski trener, sahranjen je u prisustvu velikog broja ljudi na sarajevskom groblju Bare.

Komemoracija povodom smrti proslavljenog jugoslovenskog trenera Ivice Osima počela je intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, posle čega su prikazani detalji iz igračke i trenerske karijere legendarnog Švabe.

Osim je preminuo u 81. godini života, a sahranjen je u Aleji velikana na Gradskom groblju Bare u Sarajevu, svom gradu za koji je bio emotivno vezan.

Sahrani je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti, najviše iz sveta sporta, fudbalera, trenera… Počast Osimu odali su i brojni građani. Venac su nosili članovi mlađih uzrasta FK Željezničar, a sahrani je prisustvovao i čitav prvi tim Plavih sa Grbavice. Pre samog čina sahrane emotivan govor održao je Ivica Šarić, zatim je izvedena kultna pesme „Grbavica“.

Izvor : Sport klub

Nešto ranije u sarajevskom Narodnom pozorištu održana je komemoracija, a između ostalih pristuni su bili Safet Sušić, Dragan Stojković, Savo Milošević, Vladimir, Petković, Srećko Katanec, Zvonimir Boban, Faruk Hadžibegić, Husref Musemić, Predrag Pašić, Dušan Bajević i drugi.

Amar Osim je stigao u društvu sina, a komemoraciji je prisustvovala i Osimova supruga Asima, sin Selmir, kćerka Irma, kao i ostala rodbina.

Tagovi