in

SAD i Meksiko nadomak SP, Kostariki se smeši baraž

Sjedinjene Američke Države i Meksiko gotovo sigurno će se pridružiti Kanadi kao preostala dva učesnika Svetskog prvenstva u Kataru iz kvalifikacione grupe Severne i Centralne Amerike.

Amerikanci su deklasirali Panamu 5:1, dok je Meksiko na gostovanju bio bolji od Hondurasa 1:0. Oba nacionalna tima imaju po 25 bodova, tri više od četvrtoplasirane Kostarike, koja jedina ima šanse da jednoj od ove dve selekcije pokvari planove.

U poslednjem kolu Kostarika dočekuje Sjedinjene Države i samo u slučaju da savladaju Amerikance sa šest i više golova razlike, prestići će ih na tabeli. Meksiko sa druge strane dočekuje Salvador i dovoljan mu je bod da overi mesto na Mondijalu.

Sjedinjene Države je do trijumfa protiv Paname predvodio Kristijan Pulišić. As Čelsija je postigao het-trik u ubedljivoj pobedi. Doneo je prednost svom timu sa bele tačke u 17. minutu. U 23. je pogodio Ariola za 2:0, dok je samo četiri minuta kasnije precizan bio i Fereira. Drugim golom sa penala Pulišić je postavio konačan rezultat prvog poluvremena.

Svoj treći pogodak, a peti za Ameriku Pulišić je postigao u 65. minutu, a konačan skor postavio je Godoj u 86. minutu kada je smanjio na 5:1.

Meksiko se mučio protiv Hondurasa, kao što se muči i kroz cele kvalifikacije. Najveći problem je neefikasnost. Do trijumfa su Meksikanci stigli u 70. minutu kada je Alvarez pogodio na dodavanje Erere.

Tagovi