in

Ronaldo nije potpisao tajni ugovor sa Juventusom

Ronaldo nije potpisao tajni ugovor sa Juventusom

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo navodno nije potpisao tajni ugovor sa Juventusom o drugačijem načinu isplate dok je bio član tog italijanskog kluba.

Protiv Juventusa i bivših članova uprave vodi se postupak o navodnom lažnom računovodstvu i ugovorima, a posebno su isgtražitelji bili zainteresovani za ugovor sa Ronaldom, koji je napustio klub na leto 2021. godine.

Slučaj uključuje ugovore igrača, transfere i dogovore sa agentima od 2018. do 2020. godine. Na početku pandemije Juventus je saopštio da su 23 igrača pristala na smanjenje plate na četiri meseca, kako bi klubu pomogli da prevaziđe krizu, ali tužioci tvrde da su se igrači odrekli samo jednomesečne plate.

Izveštaji su sugerisali da je Ronaldo potpisao sporazum sa Juventusom koji mu garantuje 19 miliona evra, što je odloženo zbog pandemije korona virusa.

U dokumentarcu koji je Rai emitovao advokat blizak Ronaldu je anonimno otkrio da „privatni ugovor postoji, ali da ga Ronaldo nije potpisao, već samo Juventus“.

Upitan zbog čega Ronaldo nije potpisao, anonimni izvor je rekao: „Zato što su ga dobro savetovali“.

Ronaldovi advokati su nedavno podneli zahtev za 19 miliona evra i dozvoljen im je pristup dokumentima iz istrage o klubu. Ronaldo je za Juventus odigrao 134 utakmice, postigao je 101 gol i imao je 22 asistencije.

Tagovi