in

Rišairo? Da ne misli kako će za 7 dana srušiti svet

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da je timu prijala reprezentativna pauza, koja je iskorišćena za odmor i dodatnu pripremu pred nastavak sezone, a posebno se osvrnuo na poslednje pojačanje Rišaira Živkovića.

Šampion Srbije nastavlja Superligu utakmicom osmog kola sa Proleterom na Marakani (subota, 20 časova).

Posle pauze, koja nam je prijala, odmorili smo i radili dosta dobro. Imali smo reprezentativce, vratili su se uspešno u normalno stanje u vremenima koronavirusa. Videćemo koliko su odmorni, ali imamo spremne igrače. Očekuje nas lep ciklus i idemo od utakmice do utakmice„, prvi su utisci Stankovića.

Zvezda je na pauzu otišla u dobroj formi, uz seriju od četiri pobede, uključujući i dupli trijumf nad Klužom u plej-ofu za Ligu Evrope.

Dobra igra i rezultat je penicilin za sve, za samopouzdanje i glavu. Svaka pobeda nosi svoje. Imali smo ciklus prošli kada nam na kraju nije bilo bitno da li igramo ružno ili dobro, već samo da donesemo rezultat. Meč sa Čukaričkim je onako kako bismo trebali da igramo od prvog do poslednjeg minuta„.

U nastavku sezone crveno-beli će biti jači za Rišaira Živkovića, holandskog napadača srpskog porekla, nekada jednog od talentovanijih igrača na svojoj poziciji u Evropi.

Svaki igrač koji dođe dobija pohvale. Na njemu je kako će da izgleda na terenu i kako će da izdrži pritisak. Verujte da nije lako, ne uklapa se svako u ovaj sistem, veličinu kluba i pritisak. Ne može svako da se adaptira za 10 ili 15 dana. Drago mi je što je došao odmah posle Čukaričkog, da može da prođe treninge. Brz i talentovan je igrač, sve je na njemu. Samo da bude miran, ne treba da razmišlja da će za sedam dana srušiti svet i biti najbolji. Samo da se uklopi u sistem, da ga igrači zavole zbog odnosa i truda„.

Na utakmici sa Proleterom biće obeležena 58. rođendan Marakane.

O Marakani može da se priča koliko želimo. Ja sam kao dete tu, kao neko ko je skupljao lopte kada je bio Bari, doživeo sam šta je pun stadion i put ka najvećem uspehu kluba. Kao igrač sam doživljavao tu emociju, sada kao trener… Marakana je život, srećan rođendan„, zaključio je Stanković.

U dosadašnjih šest utakmica domaćeg prvenstva Zvezda je upisala pet pobeda i remi. Sa 16 bodova zauzima treće mesto. Novosađani su 13. sa pet poena.