in

PSŽ se seli sa „Parka prinčeva“

PSŽ se seli sa „Parka prinčeva“

Fudbalski klub Pari Sen Žermen bi umesto ulaganja u rekonstrukciju aktuelnog stadiona, mogao da se seli zbog gradonačelnika.

PSŽ je želeo da u stadion „Park prinčeva“ uloži gotovo 500.000.000 evra kako bi ga modernizovao, ali je pre toga želeo da postane njegov vlasnik. Međutim, gradonačelnica Pariza An Idalgo je odbila mogućnost prodaje, javlja ESP.

Zbog toga su čelnici Svetaca odlučili da potraže novu lokaciju na kojoj bi sagradili novi stadion.

Stadion „Park prinčeva“ sagrađen je 1972. godine, a PSŽ se na njega uselio 1974, četiri godine nakon osnivanja kluba. Na tom stadionu „sveci“ igraju skoro 50 godina, klub je uložio oko 80.000.000 evra u njegovo održavanje i modernizaciju, ali kapitalnu investiciju ne želi da napravi ako nije vlasnik stadiona.

„Jako smo razočarani takvim stavom grada Pariza koji će na ovaj način klub i njegove navijače isterati iz svog doma i potpuno iz tog dela grada. Osim toga, porezne obveznike će stadion u sadašnjem stanju nastaviti da košta desetine miliona evra godišnje, a zjapiće prazan jer na njemu neće imati ko da igra“, rekao je portparol PSŽ za „ESPN“.

Tagovi