in

Prvi komentar FIFA povodom prekida meča u Brazilu

Iz sedišta Svetskog fudbala ne žure sa procenama situacije u Brazilu oko prekida meča kvalifikacija KONMEBOL zone za SP između domaćina i Argentine. Podsećamo, meč na “Korintijans Areni” prekinut je posle samo nekoliko minuta, kad su na teren ušli članovi lokalne Agencije za zdravstveni nadzor (Anvisa), a koji su želeli da izvedu sa stadiona fudbalere koji nisu bili u karantinu.

U ovom trenutku možemo samo da potvrdimo da su sudije prekinule meč između Brazila i Argentine. Prikupljamo sve zvanične stavove, kako bismo saznali šta se zapravo dogodilo, pa ćemo nakon toga pružiti dodatne informacije o svemu„, kaže se u zvaničnom saopštenju FIFA.

Očekuje se i da će FIFA odlučiti o konačnom ishodu ovog meča.

Problem je izbio zbog fudbalera koji su nedavno došli iz Engleske, Emilijana Martinesa, Emilijana Buendije, Đovanija Lo Selsa i Kristijana Romera, od kojih su čak trojica bili starteri. Po pravilima Anvisa, oni su morali da provedu 14 dana u karantinu, po dolasku na teritoriju Brazila, jer su poslednje dve nedelje bili u Velikoj Britaniji. Na granici su, međutim, igrači odbili takvu mogućnost.

Iz KONMEBOLA – južnoameričke fudbalske federacije, tvrde, da su zajedno sa svim ostalim Federacijama u regionu i Brazilci potpisali sporazum, koji pravi izuzetke za fudbalere u ovakvim slučajevima.

Tagovi