in

Pokazali smo da u Srbiji niko nije bolji od nas

Šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević pred utakmicu sa Čukaričkim (sreda, 18.30) rekao je da se nada da će njegov tim uspostaviti pobednički ritam do kraja sezone.

„Ja sam sportista, uvek gledam nas. Imamo sve utakmice teške, a naredne dve izuzetno teške. Fokusiram se na nas i naravno nadam se. Prirodno je i ljudski da uradite svoje i da se nadate. Videćemo, da ne prejudiciramo“, rekao je oprezno Stanojević.

Na konferenciji za medije trener crno-belih dobio je pitanje da li njegov klub planira da daje premijer klubovima protiv kojih će igrati njihov najveći rival Crvena zvezda, što je u nekim državama legitimno.

„Što se tiče premiranja, ne mogu ja da govorim o tome. To je stvar kluba, ne znam ni kako oni tu funkcionišu i šta rade“, rekao je Stanojević, pa potom nastavio:

„Nisam ja na čelu kluba da bih mogao da pričam o svemu. Uvek ispadne da ja pričam o 100 stvari. Mislim da se uprava bavi tim stvarima i sada i ranije, koliko ja imam informacije“.

Čukarički dolazi u goste Partizanu sa novim – starim trenerom.

„Milan Lešnjak se vratio. Znam ga dugo, cenim, ozbiljan je studiozan. Već je ranije pokazao pobedama i nad Zvezdom i Partizanom u kratkom periodu da ozbiljno radi. Sada nisu ništa skoro menjali, jer je teško je u ovako kratkom vremenu menjati, pa očekujem Čukarički u sličnom sastavu. Da igramo za 15 ili 20 dana verovatno bih očekivao neke promene“.

Stanojević nije želeo da komentariše odluku Čukaričkog da se rastane sa šefom stručnog štaba Sašom Ilića, posle utakmice sa njegovim timom.

„To su njihove stvari, ne bi bilo profesionalno da ja sada to javno komentarišem. Mogu samo da komentarišem Sašu Ilića. Saša je svojim radom tamo, načinom na koji je došao do rezultata, pokazao celu suštinu njegovog boravka u Čukaričkom. Pokazao se, dokazao se, to njega treba da raduje“.

On je dodao da je njegov tim dokazao da je najbolji u Superligi Srbije.

„Nemamo mi motiv što se tiče igrača Čukaričkog, oni su dali svoj maksimum. Druga strana je ovo što nam se izdešavalo i još par nekih stvari. Ali ne… Naš motiv je da idemo sa samopouzdanjem, iz razloga što smo pokazali da niko u ovoj ligi nije od nas bolji. I zato se osećamo komforno. Ovo sve što pričamo mora da ima neko utemeljenje. Kad smo se izmerili videli smo da niko nije bolji od nas. To znači i igračima, jer su videli da smo tu gde jesmo“, zaključio je Stanojević.