in

Piksi nam usađuje pobednički karakter

Defanzivac Srbije Matija Nastasić kaže da svi u taboru Orlova znaju koliko je Portugal težak rival, ali da će dati sve od sebe da upišu pozitivan rezultat u Lisabonu i ostvare direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Srbiju tokom poslednje reprezentativne akcije čeka prijateljska utakmica sa Katarom (četvrtak, 18h), pa meč odluke protiv Portugala (nedelja, 20.45).

Pobeda vodi ekipu Dragana Stojkovića direktno na Mundijal, svaki drugi ishod poslao bi je u baraž.

Svi znamo kakva je selekcija Portugal. Skup vrhunskih pojedinaca. Pokazali smo, ipak, da možemo ravnopravno da se nosimo sa njima još u prvoj utakmici u Beogradu (2:2, aut.prim). Došli smo u situaciju da ta poslednja utakmica odlučuje o putu na Mundijal. Daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat„, poručio je Nastasić.

Selektor Dragan Stojković izjavama dodatno uliva samopouzdanje timu.

Selektor pokazuje da ima pobednički karakter. Prenosi to i na igrače. Mnogo je važno za samopouzdanje. Samo tako možemo da pobedimo svakoga„.

Detalji bi mogli presudno da utiču na ishod utakmice u Portugalu.

Nije lako reći šta će odlučiti meč u Lisabonu. Biće mnogo situacija koje bi mogle da promene tok meča. Pripremićemo se dobro, svaki detalj odlučuje. Najvažnije je da budemo maksimalni. Samo tako možemo da ostvarimo ono što želimo„.

Odbrana će imati težak zadatak da sačuva Ronalda i družinu.

Ronaldo je samo jedan od vrhunskih njihovih igrača. Može svakome da napravi probleme. Ipak, ne svodi se to na direktne duele, timovi igraju. Ne bih upoređivao utakmice kad smo gubili od njih. Ova će biti znatno drugačija. Sa velikim samopouzdanjem ulazimo u nju„.

Očekuje se da prva zvezda Portugalaca bude motivisanija nego inače. U Beogradu je poništen čist gol Kristijanu, zbog kojeg je pre vremena napustio teren bacivši kapitensku traku.

Ne očekujem ni više ni manje motivisanog Ronalda. On ulazi motivisan u svaki meč. Neće biti razlike„, zaključio je Nastasić.

Utakmice reprezentacije Srbije ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)