in

Ozil pred povlačenjem

Ozil pred povlačenjem

Mesut Ozil odlučio je da završi karijeru, prenose u petak turski mediji. Navodno, zvanična potvrda o raskidu ugovora sa Bašakšehirom i povlačenja u sportsku penziju očekuje se u toku dana.

Mesut Ozil je u Bašakšehir stigao u julu 2022. pa iako se očekivalo da u Turskoj ponovo oživi karijeru za tim iz Istanbula odigrao je samo 142 minuta fudbala.

U petak nije bio na treningu, a čini se da će 45 minuta na terenu u četvrtak u porazu od Konjaspora (ušao umesto Danijela Aleksića) biti poslednji izlazak na teren i da će Ozil sa 34 godine okačiti kopačke o klin, o čemu je već obavestio saigrače.

Ozil je seniorsku karijeru počeo u drugom timu Šalkea nakon čega je usledio i prelazak u prvi tim. Nakon dve sezone, 2008. Ozil je prešao u Verder, a 2010. u Real Madrid za koji je odigrao 105 utakmica.

Najduže je bio u Arsenalu, od 2013. do 2021. godine, a za Topdžije je odigrao 184 meča.

Sa Arsenalom se nije rastao u velikoj ljubavi, 2021. je stigao u Fenerbahče, odakle je prošlog leta prešao u Bašakšehir.

Igrao je za mlađe selekcije reprezentacije Nemačke, a za seniorski tim Pancera upsiao je 92 nastupa, bio je treći na Svetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi, a svetski šampion je sa Nemačkom postao 2014. godine u Brazilu.

Tagovi