in

Ostavka Santrača, Popović novo lice

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije dočekaće u novom sastavu početak prolećnog dela sezone. Doskorašnjeg člana Dejana Santrača zameniće Marko Popović, potvrđeno je Sport klubu u vrhu srpske kuće fudbala.

Poslednjih dana, čulo se sa više strana, Santrač nije ni učestvovao u radu Sudijske komisije. Razapet između svakodnevnih obaveza, angažmovan istovremeno i kao zamenik gradonačelnika Vršca, član komisije zadužen za analizu, ostavio je fudbalske obaveze po strani. Zato je i rešio da podnese ostavku i ostavi priliku predsedniku Dejanu Filipoviću da predloži novo rešenje.

Sa vojvođanskih terena, ipak, stiže i dodatak priče. Iz vrha Fudbalskog saveza Srbije, navodno, Santraču je spočitana i nedozvoljena povezanost sa pojedinim klubovima Prve i Srpske lige. Zato je i predsednik komisije zatražio da se bivši arbitar ogradi i izjasni kojim putem hoće da nastavi na proleće.

U isto vreme, dobro upućeni u dešavanja na Terazijama 35 tvrde da se Santrač svesno pasivizirao u radu komisije. Nezadovoljan statusom, načinom rada tročlanog tela i još po kojim sitnim detaljom, povukao se „u ilegalu“ očekujući i brzi rastanak sa predsednikom Dejanom Filipovićem i drugim članom, Nenadom Đokićem.

Komisiju je pred početak sezone, pod pritiskom jakih vetrova sa fudbalskog istoka, napustio i Bojan Stojanović. Odlazak Nišlije, sasvim očekivano, nije iziskivao zamenu. Ostavka Dejana Santrača, ipak, traži hitnu reakciju i inkorporiranje novog čoveka.

Izvor : Emir Sadović/Starsport

Saznajemo da je izbor pao na Beograđanina Marka Popovića. Doskorašnji arbitar povukao se pre tri godine sa fudbalskih terena, iako je pripadao grupi sudija u naletu, spremnih da u doglednoj budućnosti drže regularnost superligaškog takmičenja na visokom nivou. Poslednjih meseci, Popović je u beogradskoj sudijskoj organizaciji aktivno sarađivao i sa Dejanom Filipovićem, na čiji predlog i dolazi u komisiju.

Novo rešenje, ipak, nosi i sebi jedinstven rizik – favorizaciju beogradskog regiona, naspram regionalnih. Komisija je mandat od početka gradila, ipak, na ravnomernoj zastupljenosti regionalnih saveza, ali buduća prekompozicija odskočiće daleko od prvobitne ideje…

Konačna reč ostaje na članovima Izvršnog orbora Fudbalskog saveza Srbije. Ostavka Santrača i imenovanje Popovića biće i najinteresantnija tačka dnevnog reda na zasedanju u Staroj Pazovi, zakazanom za sredu.