Očekujem napadača u narednih sedam dana

U sjajnom raspoloženju je šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković dočekao start nove sezone. Trener koji je prethodne sezone crveno-bele doveo do duple krune i proleća u Evropi, veruje u to da ova godina može biti još uspešnija.

„Zvezda je velika obaveza. Ovde je lepo, ali i teško. Ne bežimo od obaveza, ambicija i ciljeva i tako gledamo i na ovu sezonu. Ne odustajemo od zacrtanih stvari. Sve što možemo da „napadnemo“, to ćemo i atakovati kao i prošle godine. Bitna je grupna faza u Evropi, kao i prvenstvo i kup. To su ciljevi i stvari koje zaslužuje Zvezda i naši navijači“, počeo je Stanković.

Crveno-bele već 21. jula očekuje početak kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Da bi ušao u grupnu fazu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, moraš da pobeđuješ šampione. Mi jednog takvog protivnika imamo već u drugom kolu, dva jaka kluba, ko god da prođe imaćemo izuzetno težak zadatak, iako smo mogli i bolje da prođemo na tom žrebu. Ako želimo da igramo Evropu, moramo da pobeđujemo šampione, biće teško, ali ne odustajemo od cilja. Sačuvali smo okosnicu tima, time sam veoma zadovoljan. Strpljivo radimo na pojačanjima, radi se o dva do tri ciljana igrača, koja treba da donesu kvalitet grupi kako bismo na pravi način napali kvalifikacije za Ligu šampiona“.

Nije krio Stanković da je njegov stručni štab već analizirao potencijalne protivnike u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

„Naravno da smo gledali i analizirali potencijalne protivnike u drugom kolu. Znamo sve o njima, ali ima vremena, prvo da vidimo ko će da prođe i na koga ćemo se fokusirati. Početak je priprema, radićemo na nama i našoj igri, truditi se da eliminišemo neke stvari. Igrajući na tri dana prošle godine, sve smo u hodu radili, ali sad imamo vremena za sve“.

Govorio je šef stručnog štaba i o potencijalnom pojačanju na poziciji napadača.

„Napadač je jedno od odgovornijih mesta u timu, radi se o igraču koji donosi prevagu i razliku, kvalitet, golove, bodove. On direktno utiče na neke stvari. Mi već 17. jula počinjemo takmičenje u prvenstvu, četiri dana kasnije kreću i kvalifikacije za Ligu šampiona. Nadam se da ćemo u narednih sedam dana završiti i taj deo priče koji se tiče dovođenja napadača“.

Osvrnuo se Stanković i na status Dijega Falćinelija.

„Dijegu je istekla pozicija, on je odradio sve zbog čega je došao. Bilo je tu nažalost i korone i povreda, tako da možda nije završio sezonu kako smo svi očekivali. Međutim kada zaokružimo celu priču – on je odradio pošten i dobar posao u Zvezdi“.

Istakao je da su crveno-beli stigli na početak priprema odmorni i spremni za naporan rad koji ih očekuje.

„Stanje ekipe je odlično. Standardno imamo program i pre nego što počnemo okupljanje. Namenski smo dali veći odmor. Iza nas je naporna sezona. Bitno mi je da se ekipa dobro odmori, kako bismo mogli kvalitetno da radimo. Ništa nismo prepustili slučaju“.

Aleksandar Dragović pojačao je tim, a šef stručnog štaba Dejan Stanković imao je samo reči hvale za momka koji nastupa na poziciji štopera.

„Dragović će dobiti mini odmor. Radi se o momku sa velikim internacionalnim iskustvom, koji pruža odlične partije. Milunović je napustio klub, došao je Dragović, ne gubimo na kvalitetu i iskustvu. On je odigrao mnogo jakih utakmica i siguran sam da će da da veliki doprinus razvoju mladih igrača, koji će imati u timu lidere poput njega, Kataija, Ivanića. Imamo mlade igrače, tu su Lazetić, Stanković i Matić. Imaće od koga dosta toga da nauče. To je pravi put, da svi mladi momci kao što su prošle godine bili Gavrić, Nikolić i Petrović napreduju i da ih polako uključujemo u sistem“.

Stanković je govorio i o aktuelnom Evropskom prvenstvu.

„Evropsko prvenstvo još uvek traje. Drugačije se radi u ovom momentu. Neko ko je u Italiji ima još dva meseca prelaznog roka, nemaju razloga da žure. I oni koji bi promenili sredinu čekaju Seriju A ili nešto drugo. Nama je bitno da to završimo u roku. Italija je ta koja mi se najviše sviđa. Manćini je napravio dosta sa ovom ekipom, 30 utakmica bez poraza, ako ne prime gol, obaraju rekord star mnogo godina. Po svemu prikazanom su izuzetno konstantni i korektni“, zaključio je Stanković.