in

Nojeru se ne piše dobro

Nojeru se ne piše dobro

Golman Bajerna Manuel Nojer biće kažnjen novčano i oduzimanjem kapitenske trake zbog neprimerne izjave u medijima, javlja Bild.

Čuvar mreže se nalazi na meti čelnika bavarskog kluba ove zime. Prvo je otišao na skijanje, što je profesionalnim fudbalerima zabranjeno, i uspeo da polomi ruku zbog čega je morao da ide na operaciju i završi sezonu.

Potom je usledio intervju, a u kome je napao upravu kluba i trenera Julijana Nagelsmana što su uručili otkaz dugogodišnjem treneru golmana Toniju Tapaloviću, koji mu je dobar prijatelj i sa kojim je u kumovskim odnosima.

Čelnici kluba su oštro reagovali i rekli da je neprimereno da kapiten tako javno blati svoj klub i ruši mu ugled.

Nemački Bild piše da će Bajern kazniti Nojera zbog toga u iznosu jedne bruto mesečne plate, koja iznosi  1.600.000 evra plus će mu biti oduzeta kapitenska traka.

Pitanje je kakav će status imati i posle oporavka jer je i pre svih ovih dešavanja bio u zahladnelim odnosima sa upravom kluba. Opšti utisak je da u Minhenu jedva čekaju da mu vide leđa posle svih dešavanja ove zime.

U januarskom prelaznom roku Bajern je doveo Jana Zomera iz Menhengladbaha kao njegovu zamenu, a pod ugovorom je  i Aleksandar Nibel, trenutno na pozajmici u Monaku, gde se dobro pokazao, tako da Nojer više nije nedodirljiv.

Tagovi