in

Nikad nisam ovako trenirao i toliko radio na taktici

Novi napadač Crvene zvezde Ohi Omoijuanfo izuzetno je zadovoljan uvodnom fazom karijere u taboru srpskog šampiona, iako priznaje da mu naporni treninzi izuzetno teško padaju pošto se do sad nije susreo sa nečim takvim.

Visoki Norvežanin briljira na pripremama u Antaliji. Na tri prijateljske utakmice postigao je isto toliko golova, što uliva veliki optimizam pristalicama crveno-belih.

„Odlično sam se uklopio i veoma sam srećan što sam ovde. Pripreme su teške, ali igramo dobro i to se vidi na terenu. Što se golova tiče – zato sam tu, da bih pomogao ekipi time što ću da postižem pogotke. Nadam se da ću nastaviti tako i kada liga počne, ali najvažnije je da ekipa pobeđuje i osvaja bodove, a ne da ja postižem golove. Ali ako to bude način mog doprinosa, nastaviću to da činim“, rekao je Ohi za klupski sajt.

Od starta je razvio dobru saradnju sa Aleksandrom Kataijem i Mirkom Ivanićem.

“Oni su dobri igrači i nije nam teško da se sporazumemo na terenu. Pričaju engleski, ali i po govoru tela se dobro razumemo. U fudbalu je to još jedan od načina komunikacije. U saradnji sa Kataijem i Ivanićem, meni je najbitnije da budem što bliže golu i oni će me pronaći svaki put. Fanstastični su igrači, zapravo svi smo. Imamo dobar tim i radujemo se prolećnom delu sezone”.

U Zvezdi se radi na drugačiji način nego što je to bio slučaj u Moldeu.

“Mnogo radimo na taktici i za mene je to novitet. Cilj je da se što bolje uklopim sa igračima i da se upoznam sa tim šta trener misli i želi od mene. Pomaže mi rad na taktici i drago mi je što smo usmereni na to. Imam sjajan odnos sa Misterom”.

Ni ovako visok intenzitet treninga nije nešto na što je navikao.

“Najteže mi pada što dva puta dnevno treniramo, a u međuvremenu igramo utakmice. Nisam se susretao sa tim u dosadašnjem delu karijere, jer kad sam u Norveškoj išao na pripreme, to je bilo drugačije. Imali smo lakše treninge ili nismo trenirali pre utakmica, ali ovde radimo i na dan kada igramo, kao i dva puta dnevno kad nema mečeva. Teško je, ali moramo svakodnevno da izlazimo iz komfor zone i da sve ovo prođemo kako bi bili bolji i kako bi se rezultati našeg rada videli na proleće. Očekujem da svi budu u dobroj formi i da igramo sjajan fudbal”, poručio je 28-godišnji špic.

Zvezda prvenstvo nastavlja 12. februara utakmicom protiv Čukaričkog kod kuće.