in

Nikad bolja atmosfera i veće samopouzdanje

Defanzivac Srbije Uroš Spajić još jednom naglašava sjajnu atmosferu i samopouzdanje koje Orlovi imaju posle plasmana na Mundijal u Kataru i ističe da svi uživaju u državnom timu.

Veliki uspeh napravila je Srbija u kvalifikacionom ciklusu. Ostavila je iza sebe Portugal u epskom lisabonskom meču i overila direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

U martovskoj akciji, ekipu Dragan Stojkovića čekaju prijateljske utakmice sa Mađarskom i Danskom, koje će poslužiti za dodatno uigravanje.

„Uživamo trenutno. Oseća se lepa atmosfera. Nastavljamo niz utakmica. Čekaju na dva lepa prijateljska meča, dobri protivnici, dobri tereni. A, u junu kada krene Liga nacija biće ozbiljniji izazovi, veći značaj. Treba ići korak po korak, uživati u trenutku“, poručuje Spajić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Bez obzira na prijateljski karakter, Orlovi traže pobede protiv Mađara i Danaca.

“Kada igraš za reprezentaciju, uvek imaš imperativ da daš sve od sebe, da pokažeš kvalitet. Ovo je situacija koju odavno nismo imali, da dolazimo svi srećni i zadovoljni, da nema tenzije. Ne pamtim ovakvu atmosferu, kao i kvalitet i samopouzdanje u državnom timu. Imamo kvalitet, to smo pokazali, ali ne treba da umišljamo da smo ne znam šta uradili. Samo da nastavimo i da koračamo napred. Momci će izgarati bilo da je prijateljska ili zvanična utakmica, bićemo u potpunosti spremni za Katar”.

Posle tih duela sledi žreb za SP. Levonogi defanzivac nema želje kad je reč o protivnicima.

“Nemamo protivnika ni kojeg bih želeo da izvučemo, kao ni nekog kojeg ne bih voleo. Bitno je da mi verujemo u nas, jer smo pokazali kvalitet. Ko god da nam dođe, naše su šanse jako dobre, jer imamo dobru ekipu”, jasan je Spajić.

Žreb je na programu prvog aprila.

Utakmice Srbije protiv Mađarske i Danske možete pratiti na Novoj S uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)