in

Nije lako kad jedan gol može da vam promeni godinu

Nije lako kad jedan gol može da vam promeni godinu

Trener Partizana Aleksandar Stanojević očekuje izuzetno tešku utakmicu protiv Spartaka u Subotici, poučen iskustvom sa prethodnog gostovanja na severu Srbije.

U prošlom okršaju u Subotici, crno-beli su slavili teškom mukom sa 2:1 i to pošto su Golubovi u nadoknadi vremena propustili jedanaesterac.

„Idemo na teško gostovanje, neugodno. Sećamo se svi poslednje utakmice kada smo u poslednjim minutama došli do bodova. Idemo motivisani da ostanemo na prvom mestu. Spartak je podigao svoju formu što je pokazao u poslednje dve utakmice i igrom i rezultatima“, izjavio je Stanojević.

Meč 26. kola Superlige na programu je u nedelju od 14 časova.

“Ne odgovara nam da igramo u 14.00 časova, ali postoji i košarkaški derbi, tako da se uklapamo. Imamo džentlemnski sporazum oko tremina u ovom periodu i sa te strane je sve u redu”.

Stanojević neće moći da računa na sve igrače.

“Jevtić je imao temperaturu i ne znam za njega. Fejsa počinje od ponedeljka da radi sa ekipom, a Jojić nam mnogo znači, direktan je konkretan je. Nedostajaće, ali makar će se odmoriti, jer je on u top tri u trci i možda ga je ovako nešto sačuvalo za naredni period”.

Osvrnuo se trener Partizana na prethodni duel sa ekipom Mladosti u Lučanima. Malo je nedostajalo da kiks Nemanje Miletića u finišu košta Beograđane trijumfa.

“Vruća je lopta, dešava se i našim konkurentima da odigraju na jedan način kraj utakmice. Nije se samo to nama dešavalo. Kad imate situaciju da jedan gol može celu godinu da vam promeni onda to nije lako. Međutim, sve se to ne bi desilo da nismo imali tešku utamicu sa Zvezdom. Posledica je toga. Kad pobeđuješ sve utakmice znači da si karakteran, da si pravi. Suština je da u datom momentu razmišljaš samo o tom trenutku, ni šta je bilo pre, ni šta će biti posle. To je krucijalni deo fokusa. Mi smo pokazali da smo stabilni jer smo prvi, ali u jednom momentu nije lako. Prevazišli smo taj trenutak”, zaključio je Stanojević.

Klub iz Humske na čelu tabele ima 68 bodova, dva više od aktuelnog šampiona Crvene zvezde.