in

Ni slovo posle „istorijske“ sednice

Ni slovo posle „istorijske“ sednice

U utorak popodne zasedao je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, a posle sednice u Staroj Pazovi srpska kuća fudbala nije se oglasila – ni rečju.

Čudno, jer je samo sedam dana ranije sa Terazija 35 emitovana „istorijska“ najava istog zasedanja! Najavljen je i odgovor akterima teških napada na Fudbalski savez Srbije, selektora Dragana Stojkovića i Sudijsku komisiju. Od svega do utorka uveče – ništa!

Milan Karadžić

Saznajemo da je potvrđen izbor Gorana Stevanovića za selektora mlade reprezentacije. Na klupi “orlića” debitovaće 24. marta, u meču sa Severnom Makedonijom. Srbiju pet dana kasnije očekuje susret protiv Jermenije.

Za selektora omladinske selekcije imenovan je Aleksandar Jović. Mladi trener već je debitovao na klupi, u prijateljskom susretu sa Hrvatskom.

Usvojen je Pravilnik o licenciranju klubova Prve lige. Prvoligaši će od narednog leta biti podložni strožijem procesu dobavljanja dozvola za takmičenje, uporedo sa plasmanom.

Jedna od tema sednice bilo je i regulisanje procesa dostavljanja brzih podataka klađenja.

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je novi grb.

Konsituisano je i Veće za rešavanje sporova Fudbalskog saveza Srbije. Iz Zajednice klubova i Sindikata profesionalnih fudbalera dostavljeni su predlozi članova, predsednika i potpredsednika. Definisan je konačan sastav novog tela, naslednika Arbitražnog suda.

Dnevni red apsolviran je bez veće rasrave, u roku od 60 minuta.

Sednicom je predsedavao NenadBjeković, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Tagovi