in

Nemamo rezerve od dva miliona evra kao naš rival

Nemamo rezerve od dva miliona evra kao naš rival

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević istakao je da su crno-beli sada još motivisaniji da osvoje šampionsku titulu u Srbiji.

Partizan u nedelju od 14.30 gostuje Napretku u Kruševcu. Crno-beli će taj meč igrati samo tri dana posle poraza od Fejenorda (5:2) u prvom meču osmine finala Lige konferencije.

„Znamo svi šta nam donosi ova utakmica. Igramo sa dobrim protivnikom, koji hoće da igra fudbal, ima izuzetno dobre igrače, koji u svakom trenutku mogu da kreiraju šanse i utiču na rezultat. Sa respektom prema Napretku ulazimo u utakmicu“, rekao je Stanojević.

Vujačić Partizan-Feyenoord, Fajenord, Fejenord, UEFA Liga Konferencija, Conference League, Beograd, Srbija 10.3.2022.

“Kadrovska situacija je takva da ne računamo na Natha. Ostali su spremni. Osim onih koji su duže van tima”.

Osvrnuo se trener crno-belih i na komentare javnosti posle poraza od Fejenorda.

“S obzirom na naslove i analize, izgleda da ste očekivali da ćemo osvojiti Ligu konferencije. Nadam se da će i vama očekivanja pasti. Nadam se da će se ljudi zadovoljiti time što smo prvi u 27. kolu u Superligi Srbije. Nama je od prvog momenta fokus uvek bio na prvenstvu, a ovog što smo uradili u Evropi je bonus. Teško je posle svake evropske utakmice igrati domaće prvenstvo, ali do sada smo sve dobro radili“.

Partizan je u poslednjih mesec dana odigrao veliki broj utakmica. Na pitanje da li planira da menja nešto u timu, Stanojević je rekao:

“Nama je mnogo teško. Mi nemamo igrače na klupi koje smo platitili po dva miliona evra, kao što ima naš protivnik. Mi nemamo igrača reprezentativnog kalibra koji je rezerva. Mi nemamo toliko stranaca… Mi nemamo toliko mogućnosti kao što ima naš najveći protivnik, nemamo taj luksuz. Imamo zajedništvo, timski duh, koji nas drži. Ta naša atmosfera i jedinstvo u klubu. Šta znači da menjamo najbolji sastav? Mi dobro guramo generalno i voleo bih da tako nastavimo”.

Partizan je prvi na tabeli domaćeg prvenstva, sa dva boda više od Crvene zvezde.

“Vrlo dobro znate kako je Zvezda funkcionisala prethodnih godina, kako funkcioniše sada, kakvi su pritisci i sa čime se sve borimo. Ali, mi ćemo sami da se borimo. Imali smo strahovit vetar u leđa od navijača na nekim utakmicama. Bićemo sada mnogo motivisani, jer znamo kakva nas borba očekuje. Bićemo jači nego do sada, sve ovo će nam dati još veću energiju“.