in

“Ne opterećujemo se žrebom, niko neće biti srećan zbog nas”

Štoper Srbije Stefan Mitrović kaže da se u taboru Orlova ne opterećuju predstojećim žrebom za Svetsko prvenstvo u Kataru, pošto su pokazali da mogu protiv svakoga da igraju.

Prvog aprila će Srbija saznati rivale u mundijalskoj grupi, a stameni defanzivac nema posebne želje kada su u pitanju rivali.

„Ne treba da se opterećujemo žrebom. Pokazali smo da možemo da igramo protiv svakog, da možemo da nametnemo naš stil igre. Niko neće biti srećan što će imati nas za protivnika. Mirno čekamo izvlačenje“, ističe Mitrović na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Ekipu Dragan Stojkovića u međuvremenu očekuju dve prijateljske utakmice na gostovanjima – protiv Mađarske 24. i Danske 29. marta.

“Prija nam što ćemo igrati dva prijateljska meča, bez pritiska. Pogotovo nam znači kada vidimo ko će sve igrati u baražu. Tek onda shvatamo kakav smo uspeh napravili i šta smo uradili u Lisabonu. Niko nam nije davao velike šanse u Portugaliji, ali smo pokazali da imamo kvalitet kojim možemo sve. Želimo da uživamo u ovom momentu, da gradimo pobednički mentalitet, da nastavimo da prikazujemo lepe igre i rezultat uvek dolazi uz to”.

#social-embed_0

Sa Mađarima se igralo ne tako davno u Ligi nacija. Prvi meč u Beogradu završen je porazom 1:0, a drugi u Budimpešti 1:1.

“Nesrećno smo izgubili u Beogradu, tamo smo igrali nerešeno… Ali, ne može da se poredi situacija koju smo imali tada i koju imamo sada. Danas smo mnogo ozbiljniji i kao ekipa i indivdualno. Imamo mnogo bolju atmosferu nego tada. Na totalno dugačiji način ćemo da uđemo u utakmicu”.

Osvrnuo se štoper Hetafea i na defanzivni deo igre Orlova. Česte kritike su bile upućivane zbog previše primljenih golova.

“Vidim da se vodi velika polemika o odbrani, ali pogledajte, cele kvalifikacije je ta odbrana uspela da izgura u sistemu koji igramo. Igrači zadnje linije su tu u najvećem problemu, jer igramo dosta visoko, sa mnogo rizika. Pokazali smo odličan kvalitet i da samo tako nastavimo”, zaključuje Mitrović.