in

Mladi srpski fudbaleri razočarali protiv Farana u Novom Sadu

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igrala je u Novom Sadu nerešeno 0:0 sa selekcijom Farskih Ostrva u petom meču kvalifikacija za EURO U21.

Mladi srpski fudbaleri razoračali su na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu. Nakon ovog remija izgubili su gotovo sve šanse za plasman na Evropski šampionat.

Orlići nakon pet odigranih utakmica imaju samo pet bodova. Ostvarila su jednu pobedu, uz dva remija i isto toliko poraza.

Najlepši potez u Novom Sadu viđen je u 88. minut kad je Slobodan Tedić pokušao atraktivno makazicama da savlada golmana gostiju. Samo minut kasnije glavom je iz dobre pozicije šutirao kapiten Svetozar Marković, ali ni on nije uspeo da pronađe put do mreže.

Na klupi Orlića debitovao je Aleksandar Rogić. Na mestu selektora nasledio je Zvonka Živkovića.

Mlada reprezentacija Srbija igrala je u sastavu: M. Gordić, Z. Šehović, S. Marković, S. Eraković, D. Pavlović, N. Terzić, I. Milosavljević, M. Pantović, M. Topić, S. Tedić, F. Stevanović. U nastavku meča još su igrali: P. Stanić, F. Stuparević, A. Đerlek, A. Janković, U. Milovanović.

U narednom kolu 16. novembra Orlići gostuju Ukrajini.

Tabela grupe: Francuska 13, Ukrajina 10, S. Makedonija 6, Farska O. 6, Srbija 5, Jermenija 3.

U kvalifikacijama za EURO U21 mlada selekcija Slovenije savladala je Albaniju sa 3:0, dok je Bosna i Hercegovina ubedljivo poražena u Švedskoj – 0:4.