in

Mitrović još jednom uveo Fulam u Premijer ligu

Ekipa Fulama je pobedila Preston Nort End u 43. kolu Čempionšipa. Rezultat je bio 3:0, a Aleksandar Mitrović je bio strelac dva gola. “Kotidžersi” su tako obezbedili plasman u Premijer ligu.

Najdominantija ekipa u Čempionšipu je i matematički obezbedila promociju u Premijer ligu posle pobede nad Prestonom na „Krejven kotidžu“. Fulam je još jednom vodio najdominantniji strelac Čempionšipa Aleksandar Mitrović. On je u devetom minutu već uspeo da se upiše na semafor, a bio je to njegov 39. gol u ovom takmičenju u aktuelnoj sezoni.

Mitrović je kasnije dao još jedan gol, ali je najpre Karvaljo uvećao prednost. Igrao se 34. minut. U 41. Mitrović se drugi put upisao u strelce i tako je postigao 40. gol u sezoni.

On je posao prvi fudbaler u istoriji Čempionšipa koji je dao 40 golova na 40 utakmica u jednoj sezoni ovog takmičenja.

Izvor : Sofascore

U drugom poluvremenu nije bilo golova, ali je već uveliko bilo slavlja na “Krejven kotidžu”. Fulam je ovako po treći put uspeo da obezbedi promociju u Premijer ligu. Ranije im se to dešavalo 2018. i 2020. godine kada su pobeđivali u finalu plej-ofa, a interesantno je da su oba puta glatko ispali iz Premijer lige. To je bio slučaj i u sezoni 2020/21. da bi se ovoga puta ekspresno vratili u Premijer ligu i to sa prvog mesta Čempionšipa.

Tagovi