in

Minut ćutanja za stradale u Turskoj i Siriji na UEFA mečevima

Minut ćutanja za stradale u Turskoj i Siriji na UEFA mečevima

Ove nedelje nastavlja se takmičenje u svim evrokupovima, a Evropska fudbalska unija objavila je da će sve utakmice početi minutom ćutanja.

Na terenima širom Evrope ove sedmice će se igrati mečevi u tri UEFA klupska takmičenja – Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencije.

Odlukom UEFA sve utakmice će početi minutom ćutanja u čast žrtvama razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju.

Takođe, na svim stadionima na kojima će se igrati biće istaknuti komemorativni transparenti na kojma će pisati „Mi smo sa vama“ na turskom i arapskom jeziku.

„Minutom ćutanja će početi četiri utakmice osmine finala Lige šampona kao i mečevi šesnaestine finala Lige Evrope i Lige konferencije“, navedeno je u saopštenju UEFA.

UEFA je takođe dala smernicu domaćinima da sve led table oko terena moraju da ostanu neosvetljene u toku trajanja minuta ćutanja „u znak najdubljeg saosećanja i podrške turskom i sirijskom narodu“.

UEFA je pre nekoliko dana uplatila i „početnu donaciju od 200.000 evra za podršku humanitarnim naporima nakon zemljotresa“.

Prema poslednjim informacijama u ovoj tragediji život je izgubilo više od 36.000 ljudi.

Tagovi