in

Menadžer fudbaleru obezbedio mesto u reprezentaciji

Tema o kojoj se u BiH fudbalskoj javnosti iza kulisa konstantno govori je uticaj menadžera na sastave igrača i pozive raznih selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine u nacionalni dres.

Pojedini igrači reprezentacije Bosne i Hercegovine pozivani su na reprezentativna okupljanja i pored toga što u svojim klubovima uopšte ne bele nastupe.

N1 televizija došla je u posed prepiske u kojoj se jedan poznati fudbalski menadžer hvali kako je završio posao za svog klijenta, koji će, prema onome što stoji u prepisci, dobiti priliku igrati u utakmici Bosna i Hercegovina – Kostarika, meču koji je odigran 27. marta ove godine.

Fudbalski agent unapred je znao kada i kako će njegov klijent zaigrati u državnom dresu, a za to je, kaže, i platio nekome u N/FSBiH.

“Moj mora bit’ pozvan i mora branit’ prijateljsku 27.3. protiv Kostarike! Tako sam dogovorio i kaparu dao“, stoji u delu prepiske.

Sve što je menadžer napisao na kraju se i obistinilo. Njegov klijent zaista jeste zaigrao u prijateljskom susretu protiv Kostarike, što predstavlja čvrst dokaz da je barem jedan igrač u reprezentaciji “kupio” svoje mesto u nacionalnoj selekciji.

Pregledajući dalje dopisivanje, jasno se može uočiti kako je fudbalski agent pre vremena takođe upoznat i sa pozivima drugih reprezentativaca, koji nisu njegovi klijenti, što ukazuje na uvezanost sa ljudima koji vladaju bh. fudbalom.

Izvor : Print screen

Na okupljanju reprezentacije danas je održana i poslednja pres konferencija uoči kvalifikacione utakmice sa reprezentacijom Kazahstana. Ivajlo Petev osvrnuo se kratko na optužbe Asmira Begovića, sada već sigurno bivšeg reprezentativnog golmana, koji je selektora, predsednika saveza Vicu Zeljkovića i Zvjezdana Misimovića nazvao kriminalcima.

Na pitanje kako komentariše optužbe Asmira Begovića, Petev je kratko odgovorio: “Nikako.”

Novi skandal na pomolu je u bh. fudbalu, a ukoliko se pokaže da ovo nije jedini slučaj u kojem je mesto u reprezentaciji faktički kupljeno biće to udarac od kojeg se vera u Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine teško može vratiti.