in

Makedonija na nogama pred istorijski meč u nedelju

Fudbalska reprezentacija Makedonije na korak je do istorijskog uspeha i plasmana u baraž za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Makedonci pred meč odluke sa Islandom imaju bod više od trećeplasirane Rumunije, a kako bi igrače još više motivisali, čelnici saveza (FFM) su odlučili da novčano nagrade članove državnog tima.

„Upravni odbor i predsednik Sejdini cene uspeh i na ovaj način nastavljaju da odaju priznanje i pozitivno utiču na dalju atmosferu u reprezentaciji. Ovi rezultati nisu slučajni, već rezultat dugogodišnjeg rada i strategije. Srećni smo što smo posle velikih uspeha i plasmanima na Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom do 21 godine i A reprezentacije, blizu da dodamo i plasman u baraž za Svetsko prvenstvo,“ rekao je direktor reprezentacije Deni Masev i nastavio:

„Ovo su vrlo važni trenuci za makedonski fudbal, imamo novu šansu za istorisjki rezultat i naravno da ćemo dati sve od sebe da je iskoristimo. Igrači i stručni štab u svakoj sledećoj utakmici potvrđuju svoju veličinu i zaista nam je drago da Savez to ceni na ovaj način, iako za ovu reprezentativnu grupu to nikada nije bilo najvažnije. Važno nam je da imamo priliku prvi put da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, a još više da reprezentacija Makedonije ujedini celu državu.“

Reprezentacija i stručni štab već su dobili nagradu za dobre igre u prethodne tri utakmice kvalifikacija protiv Jermenije, Islanda i Rumunije.

Nemačke je prva u grupi J sa 24 boda i obezbedila je plasman na Mondijal, Makedonija ima 15, Rumunija, koja gostuje Lihtenštajnu, jedan manje, dok je Jermenija treća sa 12 bodova.

Duel u Skoplju na programu je u nedelju u 18 časova, a mečeve kvalifikacija gledajte na kanalima Sport Kluba.

Tagovi