in

Lalatović preuzeo Radnički iz Kragujevca, deseti klub u srpskom fudbalu – Sport

Nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde, Vojvodine, Radničkog, Čukaričkog i drugih klubova vraća se u srpski fudbal posle epizode u Saudijskoj Arabiji.

U Radničkom će ostati do kraja sezone i pokušati da sa Kragujevčanima izbori opstanak u Superligi.

Lalatoviću je ovo 10. klub u srpskom fudbalu koji će trenirati.

„Nije mi sada bilo lako da prihvatim sve ovo, jako mi je žao što je Radnički došao u tu situaciju da bude poslednji na tabeli jer ovaj klub i grad ne zaslužuju da bude na ovoj poziciji. Mislim da je uprava uradila dobar posao, doveli su dosta novih igrača, kvalitetnih i verujem da možemo da izborimo opstanak“, izjavio je Lalatović na zvaničnoj promociji.

To neće biti lako, pred nama je jedan dugačak put, biće to dugačkih i napornih tri i po meseca, ali sam siguran da ćemo i uz pomoć navijača, koji su fanatici i vole svoj klub, dati maksimum, dodao je Lalatović.

„Radnički nije igrao toliko loše, koliko nije imao sreće. Igrači moraju da shvate jednu stvar: ne igram ja, igraju oni, a ja ću dati sve od sebe na svakoj utakmici jer ne bih ni ja voleo da ispadnemo iz lige. Mnogi su me zvali i pitali da li sam normalan što ulazim u sve ovo, ali osetio sam potrebu da treba da prihvatim i da zajedno svi ostvarimo ono što je za mnoge možda nemoguće.“

Lalatović je istakao da je pogledao raspored svih konkurenata u borbi za opstanak i da ekipu očekuje teška borba za opstanak.

„Proleter je prvo kolo, veoma teško, drugo kolo idemo Partizanu, a nakon toga nam dolazi Voždovac. Nadam se da ćemo u ta prva tri kola uspeti da uzmemo bodove. Mi ćemo na svakoj utakmicu ići na pobedu, ne smemo da kalkulišemo, nemamo vremena da eksperimentišemo, nego da osvajamo bodove“, poručio je Lalatović.