in

Kubanka svedočila protiv Maradone o optužbama za silovanje

Mavis Alvarez, Kubanka koja je bila u vezi sa Dijegom Maradonom pre dve decenije ispričala je u ponedeljak na konferenciji za medije kako ju je legandarni Argentinac silovao kada je bila tinejdžerka.

Mavis Alvarez sada ima 37 godina, a prošle nedelje je svedočila pred sudom u Argentini koji sprovodi istragu o njenim optužbama za silovanje i trgovinu ljudima protiv nekolicine Mardoninih prijatelja. U vreme tih navodnih događaja ona je imala 16 godina.

Njene optužbe odnose se na putovanje u Argentinu sa Maradonom 2001. godine kada je ona imala 16, a on 41 godinu. Alverez je rekla da je Maradonu upoznala malo pre tog putovanja kada je on bio na Kubi zbog odvikavanja od narkotika. Na konferenciji za medije u ponedeljak, Alvarez je rekla da ju je Maradona silovao u klinici u Havani u kojoj se lečio, njena majka bila je u sobi pored.

„Prekrio mi je usta rukom i silovao me je. Ne želim o tome da mislim. Više nisam bila devojčica, okrao mi je nevinost i uništio detinjstvo“, rekla je Alvarez u ponedeljak.

Izvor : REUTERS/Agustin Marcarian

Ranije je u javnosti svoju vezu sa Maradonom opisivala kao vezu na koju je pristala, ali je i ranije pominjala da je Maradona „najmanje jednom silovao“. Uvek je tvrdila da je njena porodica pristala na ovu vezu uprkos velikoj razlici u godinama samo zato što je Maradona bio prijatelj sa tadašnjim predsednikom Kube Fidelom Kastrom.

„Moja porodica to nikada ne bi dozvolila da u sve nisu bile umešane i vlasti Kube. Na različite načine su ih primorali da prihvate ono što nije bilo dobro ni za njih ni za mene“, rekla je ona.

Alverez je navela i da se na ovaj korak odlučila kako bi pomogla drugim ženama u svojoj zemlji i dodala je da joj je veoma teško što je ponovo u Argentini.

„Teško je biti u ovoj zemlji, videti da je on svuda, da je svima idol, a da u isto vreme moje sećanje na njega tako ružno“.

U četvrtak, 25. novembra navršiće se godinu dana od Maradonine smrti.

Tagovi