in

Ko je najveći talenat svetskog fudbala? Naravno, igra za Borusiju Dortmund

Ugledni engleski časopis “FourFourTwo” (4-4-2) napravio je listu 50 najtalentovanijih tinejdžera u svetu fudbala. Među tri najbolja su dvojica fudbalera Barselone, među šest trojica Katalonaca, ali prvo mesto pripada jednom igraču iz Dortmunda…

Nije reč o Erlingu Holandu jer je sjajni Norvežanin prošlog leta proslavio 21. rođendan.

Prvo mesto po ovom engleskom časopisu pripada njihovom zemljaku Džudu Belingemu. Za ovog momka iako ima samo 18 godina kaže se da je „zastrašujuće zreo“, da mu se „lopta prosto lepi za noge i da deluje jači od većine igrača starijih od njega“, kaže se kaže se između ostalog u komentaru za Džuda Belingema.

Posebno se naglašava:

“Može podjednako uspešno da igra na gotovo svim pozzicijama u fazi napada. Da povezuje sve akcije ztima, ali i da bude lažna devetka, lukavo krilo i kompletna ‘desetka’. Belingem je možda najuzbudljiviji mladi talenat koji je Engleska proizvela od Vejna Runija. Oh, znamo da ćete zapamtiti ovo ime.”

Top 10

Na drugog i trećem mestu su fudbaleri Barselone i nove šanske nade Pedri (19) i Ansu Fati (19), u T. A u top 10 još se nalaze: 4. Harvi Eliot (18, Englez, Liverpul),  5. Jamal Musiala (18, Nemac, Bajern), 6. Gavi (17, Španac, Barselona), 7. Fabio Carvaljo (19, Englez, Fulam), 8. Endrik (Brazilac, 15, Palmeiras); 9. 9. Florijan Virc (18, Nemac, Bajer Leverkuzen), 10. 10. Rajan Gravenberh (19, Holanđanin, Ajaks).

Zanimljivo je da je na poslednjem 50. mestu mlađi brat Džuda Belingema, 16-godišnji Džob Belingem. On igra za Birmingem Siti, klub u kome je ponikao i njegov stariji brat.

U Top 50 nalaze se i dvojica momaka iz regiona, po jedan Slovenac i Hrvat. Obojica su igrači austrijskog šampiona  RB Salcburga: 19-godišnji Luka Sučić, koga u Hrvatskoj najavljuju kao novog Ivana Rakitića, kao i godinu dana mlađi Benjamin Šeško, koji uveliko predvodi napad mlade reprezentacije Slovenije (U21).

#social-embed_0