in

Klub me plaća da ne dozvolim igračima opuštanje

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković pred revanš meč plej-ofa za Ligu Evrope poručuje da ne sme doći do opuštanja u njegovim redovima posle veoma ubedljive pobede od 4:0 u prvom meču u Beogradu.

Klub me plaća da ne dozvolim da se igrači ne opuste. S obzirom kako ja gledam na Crvenu zvezdu, koliko je volim i poštujem, tako će morati i svi. Tako da ne verujem da će opuštanja biti„, bile su reči Dejana Stankovića na jedno od prvih pitanja na konferenciji za medije na gostovanju u Klužu.

Stanković je rekao i da Zvezda poštuje protivnika.

Kad igraš protiv ozbiljnog kluba kao što je Kluž, tako ćemo i tretirati utakmicu. Da ne kažem da je rezultat povoljan za nas, ali i mi predstavljamo veliki klub i ne želim nikakve scenarije one koje nismo pripremili. Tako da ćemo sa najjačim snagama ući u meč. Igramo protiv ozbiljne ekipe, podvlačim da je bolje doći sa 4:0 nego sa 0:0, ali to neće promeniti naš odnos prema meču i protivniku. Smatram da je Kluž ivanredna ekipa, u jednom trenutku su se oba kluba našla u čudnoj situaciji posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Pod pritiskom nisu uradili ono što su zamislili, mnogo ih poštujem. Odigrali smo dosta dobru utakmicu u Beogradu, ne verujem da je tolika razlika da bude 4:0, ali pohvale mojim momcima koji su odigrali svih 90 minuta kao da je 0:0„, rekao je Stanković.

Srpski novinari su bili dovitljivi pa su probali da podsete Dejana Stankovića kada je izgubio neku utakmicu velikom razlikom. Ipak trener Zvezde se na to ne obazire.

Izgubio sam 6:0 u reprezentaciji, 5:2 od Šalkea, ali kakve to veze ima. Ne razmišljam tako da mislim da ću da izgubim 4:0. Ali jesam gubio u karijeri tako. Ne mogu da dobacim dotle. Moja glava ne razmišlja tako, da branim 4:0 i da razmišljam da ću možda da izgubim 4:0. U fudbalu je sve moguće. Moj mentalitet je takav da ne želim tako da razmišljam. Postaraću se da budu 100 odsto u utakmici. Naravno da treba da budemo iskusni, pametni i direktni. Nema razloga da dođe do opuštanja. Na meni je da ne dođe do opuštanja. Ako dođe ja ću sigurno reagovati„.

Tagovi