in

Kazna FIFA Srbiji od 50.000 franaka zbog ponašanja navijača

Kazna FIFA Srbiji od 50.000 franaka zbog ponašanja navijača

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odredila je kaznu Fudbalskom savezu Srbije (FSS), a pokrenula je i disciplinski postupak protiv Argentinskog fudbalskog saveza zbog navodnog lošeg ponašanja igrača i kršenja fer-pleja u finalu Svetskog prvenstva.

FIFA je kaznila selekcije Srbije, Meksika i Ekvadora zbog ponašanja navijača na SP. Srbija je kažnjena sa 50.000 švajcarskih franaka zbog skandiranja navijača na meču sa Švajcarskom, u kom su pojedini igrači Švajcarske vređani na nacionalnoj osnovi, aludirajući na njihovo albansko poreklo.

FIFA je kaznila Meksiko sa 100.000 švajcarskih franaka zbog anti-gej skandiranja, dok je Ekvador kažnjen sa 20.000 zbog uvreda na račun Čilea.

FIFA je citirala svoje medije i markentiške propise za pokretanje slučaja, povodom burne proslave igrača Argentine nakon osvajanja titule u zoni namenjenoj za davanje izjava.

Argentina je u finalu Svetskog prvenstva pobedila posle penala Francusku na stadionu Lusail u Kataru. Tri sata kasnije, igrači predvođeni kapitenom Lionelom Mesijem trčali su i pevali kroz prostor za zvanične intervjue i oštetili slabe pregradne zidove, i nisu se zaustavili da razgovaraju sa međunarodnim medijima.

Disciplinske optužbe koje uključuju „uvredljivo ponašanje i kršenje principa fer-pleja“, a ne odnose se na ponašanje golmana Argentine Emilijana Martinesa koji je na terenu neprimereno mahao trofejem dobijenim za najboljeg golmana na SP. FIFA nije saopštila raspored za disciplinski slučaj Argentine.

Tagovi