in

“Kakva glupost da Vels i Škotska puste Ukrajinu na SP, nek ih pusti Engleska”

Predlog kolumniste londonskog Telegrafa da u baražu najpre Škotska, zatim i Vels prepuste Ukrajini svoje mesto na Svetskom prvenstvo nije naišao na pozitivne reakcije u svim delovima Velike Britanije.

Vels je pobedom nad Austrijom (2:1) obezbedio finale plej-ofa protiv boljeg iz duela Škotska – Ukrajina, koji je odložen za jun. Međutim, Džim Vajt predlaže da se Vels i Škotska solidarišu sa Ukrajinom i omoguće joj da bez plej-ofa ode u Katar.

„Bejl iz Velsa i Robertson iz Škotske moraju da odustanu od svog sna o Svetskom prvenstvu, jer svi žele da Andrij Jarmolenko i njegova Ukrajina učestvuju u Kataru. Vels i Škotska bi trebalo da se povuku i puste Ukrajinu na Svetsko prvenstvo, ma koliko to bilo teško. Plej-of sa Ukrajinom u teškom stanju je moralna zagonetka za Vels i Škotsku. Ovi timovi postaju antagonisti koji nastoje da ugase retki tračak nade naciji koja prolazi kroz tako težak period“, napisao je Džim Vajt u kolumni u „Telegrafu (The Telegraphu) i dodao:

“Ukrajina na Svetskom prvenstvu u Kataru je ono što sada želi ceo svet. Ali za Vels i Škotsku, ovo je problem. Opterećeni su retkim prilikama da dođu na Svetsko prvenstvo. Ali u isto vreme, najmudriji put za oba tima bi bio da ostanu po strani i dozvole Ukrajini da se automatski kvalifikuje za Svetsko prvenstvo.”

Džim Vajt je ugledni novinar iz Mančestera, ali nije ova njegova ideja naišla na odobravanja kod svih u Britaniji. Naravno, ne slažu se Velšani i Škoti, ali nije imresioniran ni njegov kolega iz Telegrafa Džim Korigen.

“Zašto Vels ili Škotska moraju da odustanu? Zašto neka druga država ne može da se odrekne svog mesta? Na primer, Engleska? Lako je tražiti od nekog drugog da se žrtvuje, zar ne?”

Portal iz Velsa preneo je i izjavu jednog najvijača Ukrajiner koji je takođe negativno reagovao na taj predlog:

“Apsolutna glupost. Želimo da budemo na Svetskom prvenstvu, ali po zaslugama, a ne iz sažaljenja”, napisao je izvesni Dima.

Usledili su i drugi negativni komentari. izvesni Oli Dejvis se zapitao: Šta sad to znači? Ajde kad Ukrajina ode na Svetsko prvenstvo hoće li ih tamo onda svi pustiti i da osvoje turnir? Stvarno glup predlog!

Šta vi mislite?

#social-embed_0