in

Jedan od najbogatijih Britanaca zvanično u trci za kupovinu Mančester Junajteda

Jedan od najbogatijih Britanaca zvanično u trci za kupovinu Mančester Junajteda

Firma Ineos britanskog milijardera ser Džima Retklifa zvanično je ušla u trku za kupovinu Mančester junajteda.

Barselona FC Barcelona's Robert Lewandowski celebrates scoring their second goal with teammates as Real Madrid's Luka Modric looks dejected Spanish Super Cup - Final - Real Madrid v FC Barcelona

Vlasnici Junajteda, porodica Glejzer, u novembru su potvrdili da razmišljaju o prodaji kluba jer „istražuju strateške alternative“.

Kako prenosi BBC, kompanija Ineos je potvrdila da se „formalno uključila u proces“.

Ser Džim Retklif je prošle godine dao neuspešnu kasnu ponudu od 4,25 milijardi funti za kupovinu Čelsija nakon što je tadašnji vlasnik Roman Abramovič stavio na prodaju klub sa Stamford Bridža.

Retklif je poznat kao navijač Junajteda. Rođen kao sin stolara u Failsvortu, blizu Mančestera, a danas je jedan od najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji.

Retklif je jednom već pokušao da kupi Junajted nakon neuspeha u kupovini Čelsija, ali je nakon sastanka sa braćom Džoelom i Avramom Glejzerom izjavio da oni ne žele da prodaju klub. Međutim, od tada su Glejzerovi promenili stav i Retklif se sada zvanično uključio u proces nadmetanja.

Retklifova kompanija Ineos već poseduje fudbalske klubove Nicu u Francuskoj i Lozanu u Švajcarskoj.

Junajted je u vlasništvu porodice Glejzer od 2005. Poslednjih godina bilo je više protesta protiv Glejzerovih, uključujući i onaj u maju 2021. zbog kojeg je veliki derbi protiv Liverpula bio odložen.

Pre nekoliko dana je i slavni vozač Formule 1 Luis Hamilton pokazao želji da se pridruži Retklifu u kupovini Mančester Junajteda.

Tagovi