in

Jan Karlo Simić četiri godine u Milanu

Posle Štutgarta – pravac Milan. Doskorašnji kadetski reprezentativac Srbije, Jan Karlo Simić, preselio se u Italiju i potpisao predugovor sa „roso-nerima“, oročen na četiri godine!

Sjajni defanzivac, profilisan kao levi bek, skrenuo je pažnju Italijana i na Prvenstvu Evrope, u Izraelu, potvrdio sjajan talenat. Školovan u Nemačkoj, potvrdio je potencijal u Štutgartu, ali poziv iz Serije A, ipak, nije mogao da odbije.

U očekivanju punoletstva, drugog maja naredne godine, Jan Karlo Simić, definisao je saradnju sa Milanom, za sada, isključivo na nivou predugovora. Sa navršenih 18, biće član italijanskog kluba, u punopravnom, profesionalnom, kapacitetu. I još jedna zanimljivost stiže sa lica mesta – saradnja će biti definisana po principu „tri, plus jedan“.

Promociji u klupskim prostorijama Milana prisustvovale su i klupske legende, angažovane u kancelarijama na Via Aldo Rosiju, broj osam. Dolazak Jan Karla Simića nije promakao revnosnim pratiocima dešavanja u Milanu. Dres Srbije, prezime i fizička konstitucija, uslovili su automatska poređenja sa Nemanjom Vidićem.

Iako rođen u Nemačkoj, Jan Karlo Simić ponosno je poslednjih meseci isticao želju da obuče dres „orlova“. Definisan kao jedan od nosećih projekata afirmacije srpskih sinova, dečaka stasalih van granica Srbije, u eri direktora Vladimira Matijaševića i koordinatora Gorana Grkinića na Terazijama 35, uzvratio je maksimalno poverenje na smotri najboljih kadetskih reprezentacija Evrope. U ekipi selektora Radovana Krivokapića, Jan Karlo Simić bio je jedan od nosilaca istorijskog uspeha – plasmana u polufinale takmičenja…

Dolazak u Milan potvrda je da u Srbina, rođenog u Štutgartu, valja verovati. Usput, i biti ponosan na još jedan srpski pasoš u velikom Milanu. Serija A i italijanski velikan, ipak, ne zovu slučajno…