in

Istraga se nastavlja: Juventus uništio Ronaldov ugovor?

Istraga se nastavlja: Juventus uništio Ronaldov ugovor?

Istraga o potencijalnoj finansijskoj prevari Juventusa se nastavlja, a torinski tužilac veruje da je klub uništio poverljive dokumente, uključujući i ugovor sa Kristijanom Ronaldom, prenose italijanski mediji.

Istražitelji su sada fokusirani na dogovore koje je ‘Stara dama’ postigla sa igračima o smanjenju plata nakon suspenzije Serije A zbog pandemije virusa korona.

Takav postupak imao je pozitivan finansijski efekat za klub, ali torinski tužilac smatra da su igrači Juventusa na kraju dobili najmanje 60 miliona evra na osnovu privatnih ugovora sa klubom, a da oni nisu prijavljeni nadležnim organima.

Istražitelji veruju da igračima Juventusa nisu smanjene plate, već da su im samo odložene isplate. Neki od tih privatnih ugovora pronađeni su u mejlovima kluba.

Istražitelji ističu da postoji praksa da se neki poverljivi dokumenati čuvaju izvan sedišta kluba, te da se uništavaju nakon što su dogovori ispunjeni. Među njima bi mogao biti i privatni dogovor sa Kristijanom Ronaldom, koji se pominje u telefonskom razgovoru između direktora klubova, ali ga istražitelji nisu pronašli.

Juventus se, za sada, nije oglašavao o ovome, a ranije je poslao poruku da je oduvek poslovao u skladu sa zakonom i da je sarađivao sa italijanskim vlastima.

Tagovi