in

Imamo kvalitet da pobedimo svakog, zaslužili smo podršku

Srpski fudbaler Stefan Mitrović očekuje da reprezentacija osvoji svih šest bodova u predstojeća dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Orlove prvog dana septembra očekuje prijateljski meč protiv Katara, a potom kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo protiv Luksemburga u Beogradu (4. septembar) i Republike Irske u Dablinu (7. septembar).

*Vlahović: Čekaju nas dva teška meča, ali nema straha

„Svaka utakmica je mnogo bitna, treba da gradimo pobednički mentalitet. I taj meč sa Katarom je važan, iako su dva kvalifikacione bitnija. Fokus je na njima. Ali i protiv Katara treba biti ozbiljan“, rekao je Mitrović na konferenciji za medije.

Uveren je iskusni defanzivac da Srbija može da osvoji svih šest bodova u dva kvalifikaciona meča.

„Čekaju nas teške utakmice, pripremićemo ih maksimalno ozboljno, uradićemo sve što je do nas da pobedimo. Već smo postavili imperativ da uvek idemo na maksimalan broj bodova. Pokazali smo da imamo kvalitet da pobedimo svakog. Ako damo sve od sebe u pripremama i ako uđemo u utakmice kao što smo u martu, možemo da osvojimo sve bodove“.

Meču protiv Luksemburga na stadionu ‘Rajko Mitić’ moći će da prisustvuje i publika.

„Jedva čekamo tu utakmicu. Nema lepšeg osećaja nego da igraš pred svojim narodom. Nadam se da će dosta navijača doći na stadion. Mislim da smo svojim radom i trudom u prethodnim utakmicama zaslužili da imamo podršku. Daćemo sve od sebe da osvojimo bodove i donesemo radost našem narodu“.

„ŽELEO SAM DA SE VRATIM U ŠPANIJU“

Mitrović ove sezone igra u španskom Hetafeu.

„Do sada sam se dobro snašao. Vrlo sam zadovoljan transferom. Bio sam 2014. u Španiji i od tada mi je bila želja da se vratim. To je jedna od najboljih liga na svetu. Nadam se da će sezona biti uspešnija nego prošla“.

Orlovi su u prva tri meča zabeležili dve pobede i remi. Isti učinak ima i Portugalija, koja je trenutno lider grupe.

„Svedoci smo da smo prethodne kvalifikacije počinjali loše i posle smo ispaštali. Bitno je kad se počne dobro i ovo nam znači svima. Moramo da nastavimo istim putem“, istakao je Mitrović.