in

I Tumbakoviću mesto u Džajićevom timu

I Tumbakoviću mesto u Džajićevom timu

Mesto u timu saradnika Dragana Džajića smeši se i Ljubiši Tumbakoviću. I to jedno od četiri potpredsednička, saznaje Sport klub.

U toj konstelaciji u budućem sazivu Izvršnog odbora FSS, ukoliko pobedi opcija okupljenja oko Dragana Džajića, mesta neće biti za Nenada Bjekovića.

*Džajić izlazi na crtu Vidiću, znaju se i potpredsednici

Zanimljivo, Ljubiša Tumbaković neće u potencijalnoj „fudbalskoj vladi“ biti predstavnik trenerske organizacije. Prema načelnom planu, fudbalske stručnjake predstavljaće Aleksandar Janković, svojevremeno direktora Centra za edukaciju FSS. Poznati trener, godinama je sarađivao sa Ljubišom Tumbakovićem, ne tako davno i u srpskom državnom timu.

Iako je jesenas dobio poverenje skupštinskih delagata da predvodi Organizaciju trenera FSS, bivši selektor Crne Gore i Srbije, nije se pojavio na izbornoj sednici, niti kasnije na burnim zasedanjima Skupštine FSS, 31. oktobra i prvog novembra. Trenersku organizaciju na budućem zasedanju u Staroj Pazovi, 14. marta, predstavljaće Aleksandar Janković, Predrag Stojanović i Darko Tešović.

Ranije su potencijalna predsednička mesta, u timu Dragana Džajića, „rezervisali“ Branislav Nedimović, Aleksandar Kolarov i Stefan Babović.

Kandidati za predsednika FSS dužni su da do 27. februara, u 14 časova, dostave spisak potencijalnih članova budućeg saziva Izvršnog odbora. Fudbalski savez Srbije trebalo bi da 14. marta dobije predsednika.

Početak dve godine čekane sednice zakazan je za 14 časova.