in

Hrvati će tokom SP biti u jednom od najboljih kampova

Delegacija Hrvatskog fudbalskog saveza obišla je u nedelju hotel “Dusit” i trening centar Al Garafa koji su prva opcija za bazni kamp državnog tima tokom Svetskog prvenstva koje će krajem godine biti održano u Kataru.

Kako tvrdi HNS, Tehnička delegacija Saveza još je prošloga jula obišla desetak potencijalnih baznih kampova koje je FIFA ponudila u svom katalogu, pri čemu se svaki sastoji od hotela i povezanog trening centra. Nakon detaljnog izveštaja predsedniku Marijanu Kustiću, rukovodstvu Saveza i stručnom štabu na čelu sa selektorom Zlatkom Dalićem, HNS je julu 2021. godine odabrao hotel „Dusit“ i trening centar Al Garafa kao svoju bazu.

Prijateljski turnir u Dohi iskorišćen je za još jednu posetu  hotelu i trening centru kako bi se delegacija Saveza još jednom uverila u odlične uslove koje pružaju navedeni objekti. Bez obzira što još nekoliko reprezentacija čeka u redu za navedeni bazni kamp, HNS ima prednost potpisivanja ugovora do juna ove godine.

“Kampove smo pogledali pre plasmana na veliko  takmičenje jer nismo praznoverni i verujemo u svoju reprezentaciju. To nam je omogućilo da odaberemo jedan od boljih hotela i kampova. Sada smo se još jednom uverili da smo napravili najbolji mogući odabir. Naša je obaveza reprezentaciji da pružimo najbolje uslove, i zato sam ponosan na kvalitetnu logistiku i administraciju koju imamo u Savezu. Konačno, jedino je i primereno da svetski vicešampioni imaju jedan od najboljih kampova u Dohi”, izjavio je predsednik Saveza Marijan Kustić.

Hrvatska je u subotu remizirala sa selekcijom Slovenije, a zadovoljan obavljenim poslom van terena je i selektor Zlato Dalić.

“Boravak ovde odlično nam je došao za aklimatizaciju i upoznavanje sa uslovima koji nas čekaju na Svetskom prvenstvu, a dobro je i da smo na vreme rešili pitanje baznog kampa da o tomu ne razmišljamo u poslednji trenutak. Hvala predsedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza što daju zaista maksimalnu podršku reprezentaciji u svim pitanjima, pa tako i po pitanju odabira baznog kampa”, izjavio je Dalić.

Mondijal će biti održan od 21. novemba do 18. decembra ove godine.

Tagovi