in

Hadžibegić o promašenom penalu “koji je mogao da spasi Jugoslaviju”

Hadžibegić o promašenom penalu “koji je mogao da spasi Jugoslaviju”

Faruk Hadžibegić, novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, pričao je u Pressingu N1 Sarajevo o čuvenom penalu koji je promašio protiv Argentine, na Svetskom prvenstvu u Italiji, i otkrio kako mu je obeležio karijeru iako je odigrao 871 meč.

„Odigrao sam 871 utakmicu i svi me pamte po tom penalu, čak se snimio i film. To me je pre nerviralo i govorili su da bi spasio Jugoslaviju, ja bih joj (da je pogodio penal) možda samo produžio život jednu ili dve utakmice“, rekao je on.

Hadžibegić je s tim u vezi ispričao i anegdotu.

„Jednom sam se vraćao u Sarajevo i išao sam preko Beograda i dođem na carinu. Čovek mi uzme pasoš i kaže – bre buraz, onaj ti penal nisam oprostio. Plakao sam zbog njega. I kod Hrvata slično – opsovao me carinik zbog penala. Dođemo u BiH kod Dervente, policija me zaustavi u rutinskoj kontroli i kad je video papire kaže da se slikamo, da babi pokaže, ti si onaj koji je promašio penal“, prisetio se Hadžibegić.

Kaže da nije jugonostalgičar, već je nostalgičan za dobrim ljudima.

„Ima dobri i loših ljudi, nema loših naroda. Nama se desila ta tragedija. Meni je žao ubijenih i silovanih. Ako se Jugoslavija morala raspasti što nismo to uradili kao Češka i Slovačka. Još me više vređa kad kažu da su drugi krivi. Mene niko protiv moje žene ne može zavaditi. Samo ja, ako ne sluša, to je belaj. Jesam bio Jugosloven, sećam se onog perioda kad sam bio gimnazijalac, ali kad kažu da sam jugonostalgičar to je zlurado od nekih“, rekao je Hadžibegić.

Celo gostovanje možete pogledati u sledećem videu:

Tagovi